Cineast din Africa de Sud, ucis de o girafă pe platourile de filmare

De Oana Savin pe
Un cineast din Africa de Sud, Carlos Carvalho, a fost ucis pe platourile de filmare din cauza unor răni pe care o girafă i le-a provocat.

Deși a fost transportat la spital cu un elicopter, cineastul în vârstă de 47 de ani nu a supraviețuit, relatează Hollywood Reporter.

Carlos filma un lungmetraj la Glen Afric din oraşul Broederstroom şi a suferit un incident fatal în care a fost implicată o girafă pe platoul de filmare. A fost transportat cu elicopterul la Spitalul Milpark din Johannesburg, dar a decedat din cauza rănilor suferite, miercuri, la ora 20.50”, a anunțat agenția CallaCrew.

Citește și: Imagini rare cu animalele sălbatice din Piatra Craiului

Potrivit companiei de producție Two Oceans Production, cineastul lucra ca operator de cameră pentru filmul de televiziune german „Premium Nanny 2” când a fost lovit în cap de o girafă mascul. Numit Gerald.

Richard Brooker, a cărui familie deţine Glen Afric Country Lodge, a spus că girafa va rămâne pe această proprietate.

Gerald va rămâne aici. Nu a făcut nimic greșit”, a declarat el.

Citește și: Un tigru siberian din Ungaria, primul animal care a beneficiat de tratament cu celule stem

Se pare că Carvalho a ignorat avertismentul pentru siguranță de a nu se apropia de animal și nu era autorizat să filmeze.

Cineastul sud-african era cunoscut pentru contribuţia sa la filmul „The Forgotten Kingdom” (2013), pentru care a câştigat premiul pentru cea mai bună imagine la African Movie Academy Awards. Carvalho a fost directorul de imagine şi pentru documentarul „Mining for Change: A Story of South African Mining” (2010).

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Nor radioactiv deasupra României? Ce anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență

Nor radioactiv deasupra României? Ce anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență