Ce se întâmplă cu sufletul imediat după moarte!

De Libertatea.ro, pe
Părintele Cleopa a lăsat descris pentru credincioși care este drumul sufletului imediat după moarte, după tradiţia Bisericii Ortodoxe. Acesta a explicat cum se face că unele suflete ajung în Rai și altele în Iad, în funcție de viața pe care au dus-o, dar și de slujbele care i se fac în biserică.

Părintele Cleopa explica în cele mai mici detalii ce vede sufletul după ce moare și prin ce trece pentru ca în final să ajungă în Rai sau în Iad, potrivit sfaturiortodoxe.ro: ”(…) De când murim şi până la 40 de zile, când are loc judecata particulară a sufletului şi se hotărăşte de Dumnezeu unde o să stăm, la bine sau la rău, până la judecata de apoi, este un timp de tranziţie, adică un timp provizoriu, pentru drepţi şi pentru păcătoşi.

Când moare omul şi când îşi dă sufletul, în clipa aceea apar în faţa lui atâţia diavoli, câte păcate a avut omul şi atâţia îngeri sfinţi, câte fapte bune a avut el în viaţă. Aşa arată Sfântul Efrem Sirul.

Şi este o mare luptă atunci. Că sfintele puteri se luptă cu diavolii cum să ia sufletul, că ei zic că este al lor, că are păcate mai multe; iar îngerii zic că are mai multe fapte bune. Şi este o mare luptă şi de aceea se teme sufletul să iasă din trup. I se leagă limba când vede toate astea. El vede atunci multe, dar nu poate să spună. El ar spune: „Uite, câţi diavoli au venit!”.

Citește mai departe despre sufletul morților pe Libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!