Ce reprezintă striațiile albe de pe carnea de pui

De Amelia Matei, pe Ultimul update Miercuri, 06 decembrie 2017, 19:07
Pieptul de pui se regăsește des pe lista noastră de cumpărături, dar puțini dintre noi știm să alegem unul de calitate. Un studiu realizat recent în SUA ne atrage atenția asupra unui detaliu care poate fi observat pe pieptul de pui.

Citește și – Cum recunoști carnea de pui cu hormoni

Cu siguranță ai văzut pe suprafața cărnii de pui niște „striații albe” atunci când ai preparat-o. Potrivit specialiștilor, acest detaliu reprezintă un efect secundar al metodelor moderne de creștere a puilor și un indicator clar al supralimentării acestora.

„Deşi cauzele specifice ale tulburărilor musculare precum striaţiile albe sunt încă în curs de cercetare, marea majoritate a studiilor efectuate până în prezent au stabilit o corelaţie între creşterea accelerată şi greutatea mare a păsărilor, creşterea producţiei de carne de pui şi îmbolnăvirea de miopatie a puilor de carne”, se anunță în raportul Compassion in Word Farming (CIWF).

Specialiștii avertizează că aceste striații cresc conținutul de grăsime cu 224%, scăzându-l pe cel proteic. În consecință, cu cât sunt mai multe striații pe pieptul de pui, cu atât calitatea lui este mai slabă.

CIWF critică, de asemenea, suferința prin care trec păsările obligate să se îngrașe prea repede.

În cadrul unui experiment desfăşurat în SUA, pe un număr de 285 de păsări, circa 96% dintre păsări au fost depistate cu striaţii albe şi piept lemnos.

Citește și – Ce greșeli faci când dezgheți carnea de pui

Foto – Shuuterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!