Ce cadouri poți împacheta pentru petrecerea de Secret Santa

De Unica.ro pe

Secret Santa este o tradiție nord-americană simpatică, pe care o regăsim și în Marea Britanie, Austria, Israel, Australia și chiar Filipine, prin care membrii unei comunități își oferă unii altora cadouri-surpriză cu ocazia Crăciunului, după ce fiecăruia i-a fost desemnată, în secret, o persoană din grup.

Identitatea celui care oferă cadoul rămâne necunoscută, până la momentul în care s-au împărțit deja toate darurile. De obicei, această dezvăluire se întâmplă printr-un joc, unde fiecare participant trebuie să ghicească cine este, în cazul său, Moșul sub acoperire.

În această categorie nu intră cadourile costisitoare, decât dacă obiceiul este reluat într-un grup de prieteni apropiați, care plănuiesc să își ofere cadourile de Crăciun astfel, fără a mai cumpăra și altceva, ulterior. Tradiția cadourilor de tip Secret Santa este însă, mai degrabă, rezervată celor care lucrează împreună și este însoțită de o petrecere de final de an.

Cadouri Secret Santa

Dacă te pregătești pentru un astfel de moment și nu ai tras biletul câștigător – asta însemnând, numele unui coleg sau prieten despre care știi foarte bine ce își dorește de Crăciun – iată câteva idei care te ajută să alegi mai repede cadouri accesibile, fie ele utile sau simbolice:

Trebuie să împachetezi un cadou pentru colegul pasionat de tehnologie, dar nu prea știi ce îi lipsește și ce nu? Ochelarii VR (pentru realitatea virtuală) ar putea fi cea mai bună idee, cel mai accesibil echipament de acest tip fiind Google Cardboard, despre care poți citi mai multe aici.

Ce cadouri poți împacheta pentru petrecerea de Secret Santa

Pe bilet se află numele unei persoane aflate mai mereu pe drumuri, de bunăvoie și nesilită de nimeni. Nu îi poți face cadou următoarea vacanță, dar îi poți oferi o carte sau un album de călătorie.

Nu știi multe despre ce își dorește, dar ai aflat că plănuiește să facă unele schimbări care țin de stilul de viață, începând cu anul următor. Dacă este vorba despre un fumător și dacă, în plus, urmărește noutățile, te-ai putea orienta spre IQOS, dispozitivul electronic care încălzește tutunul, fără să îl ardă, eliminând astfel fumul, mirosul neplăcut, dar și o parte din cantitatea de substanțe inhalată odată cu fumul.

Lumânările parfumate sunt întotdeauna o idee bună, pentru sărbători; cele realizate din ceară naturală, turnată în cești de porțelan, sunt, în schimb, o idee excelentă.

Ce cadouri poți împacheta pentru petrecerea de Secret Santa

Pot părea cadouri de casă nouă, dar seturile de pahare se numără și printre cele mai potrivite cadouri de Crăciun, mai ales dacă alegi pahare de vin, lichior (lichiorul de ouă, de pildă, este băutura tradițională de Crăciun în Statele Unite, dar și în alte țări) sau cocktail, pentru petrecerea de final de an.

Decorațiunile de Crăciun se vor afla întotdeauna pe o astfel de listă, dar asta nu înseamnă că trebuie să fie banale.

Chiar și cei care nu au niciun fel de pasiune pentru gătit își doresc să își întâmpine musafirii cu o masă de Crăciun “ca la carte”. Cartea de bucate. Nu trebuie să alegi o carte stufoasă, cu toate rețetele posibile, mai ales că nu îți dorești să fie văzută ca o trimitere… la cratiță; dar nu greșești dacă oferi un mic ghid al fursecurilor pentru Crăciun, cu exemple din jurul lumii, de exemplu.

Ce cadouri poți împacheta pentru petrecerea de Secret Santa

Tu ce idei pentru Secret Santa ai, anul acesta?

Sursa foto: Shutterstock.com (margostock, TierneyMJ, almaje, Civil)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro