Cati bani primesc tinerii care se mută la tara

De Libertatea.ro, pe

Pentru tinerii care aleg să își înceapă o afacere în mediul rural,anul acesta, în agricultură, Uniunea Europeană a alocat 111 milioane de euro sub formă de prime de instalare, potrivit datelor Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

Beneficiarii eligibili pentru a primi finanţare nerambursabilă prin submăsura 6.1 sunt tinerii fermieri (PFA), care se instalează ca şefi unici ai exploataţiei agricole, dar şi persoanele juridice (IMM-uri) în care un tânăr fermier se instalează. Astfel, tinerii fermieri sunt încurajaţi să devină competitivi, să se asocieze şi să participe la dezvoltarea lanţurilor alimentare integrate.

Finanţarea nerambursabilă oferită de Uniunea Europeană pentru proiectele de investiţii realizate în cadrul acestei submăsuri este de 100%, iar sprijinul financiar nerambursabil de cel mult 50.000 de euro va fi acordat tinerilor fermieri sub formă de primă, în două tranşe. Astfel, prima tranşă este de 75% din valoarea totală a sprijinului, primită la instalare. A doua tranşă reprezintă 25% şi se acordă în maximum 3/5 ani de la primirea deciziei de finanţare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!