Campania “cobas HPV – CUNOAŞTE RISCUL!”

De Unica.ro, pe

În perioada 1 aprilie 2013 – 1 august 2013 se re-lansează campania de cotestare a riscului de cancer de col uterin „cobas® HPV – CUNOAŞTE RISCUL!”.
În cadrul acestei campanii, pacientele pot avea acces la doua dintre cele mai moderne tehnici de diagnostic a riscului de cancer de col uterin disponibile în acest moment la nivel mondial: examen citologic Babeş – Papanicolau în mediu lichid şi testare HPV de risc crescut cu genotipare HPV16 şi 18 (testul cobas HPV). Efetuarea ambelor teste presupune o singură recoltare.

Prin intermediul voucherului de reducere oferit in cadrul campaniei, costul ambelor teste, realizate simultan, va fi de doar 198 RON.

Pentru a putea obţine un voucher de reducere, vă rugăm să trimiteţi un e-mail la adresa romania.sanatateafemeii@roche.com sau să contactaţi Roche România, Divizia de Diagnostic, la numărul de telefon 0372 177 930.
România prezintă cea mai mare incidenţă şi mortalitate datorată cancerului de col uterin, din  Uniunea Europeană, 3 402 femei fiind diagnosticate anual cu această boală iar 2 005 mor în fiecare an în ţara noastră, datorită acestui tip de cancer2. În prezent, este pe deplin acceptat faptul că aceasta boală este cauzată de infecţia persistentă cu genotipurile HPV de risc crescut şi în special HPV16 şi 18.

În aprilie 2012, specialiştii au realizat un ghid privind screening-ul cancerului de col uterin, prin care se recomandă realizarea ambelor teste: Babeş – Papanicolau şi HPV de risc crescut în cazul femeilor între 30 – 65 de ani, pentru depistarea cât mai exactă a riscului de cancer de col uterin.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!