Brașovul continuă lupta împotriva cancerului la sân

De Unica.ro pe

Asociația Casiopeea vă invită să luați startul pentru sănătate!
Asociaţia Casiopeea, Alianța Franceză din Brașov, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi Primăria Municipiului Braşov vă invită marţi, 14.05.2012, începând cu ora 13.00 la sediul Primăriei Braşov, pentru a participa la conferinţa de presă dedicată celei de-a doua ediții a Marșului și Crosului Casiopeea.
Peste 700 de participanți din toate categoriile de vârstă – copiii, adulți, seniori, familii – sunt așteptați să se alăture Crosului și Marșului împotriva cancerului de sân, organizat sub Tâmpa, în data de 18 mai 2013, începând cu ora 10.00. La start se vor alinia doua dintre cele mai cunoscute sportive române, Maricica Puică, laureată cu aur (atletism, 3.000 m) și bronz (atletism, 1.500 m), la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, în 1984 și Corina Ungureanu, campioană mondială și europeană la gimnastică.
Organizate în trei ediţii în Bucureşti (2010, 2011, 2012), Marșul și Crosul Casiopeea s-au extins de anul trecut și în alte orașe mari din țară, Brașovul fiind prima gazdă a unei ediții regionale a evenimentului.
Cu sprijinul Primăriei Braşov și al companiilor partenere: GDF SUEZ Energy România, Decathlon, Orange, Pentalog, Eurocopter, Lafarge, Hellenic Coca-Cola România, Arta Graphica, Metro și Norauto, Asociația Casiopeea, alături de asociațiile Glasul Prieteniei și Brașovul Pedalează, le propune brașovenilor și nu numai să susțină lupta împotriva cancerului la sân, participând la marșul și crosul Casiopeea.
Inscrierile se pot face direct la locul evenimentului începand cu ora 08:30 până la 09:30 sau direct pe site-ul oficial al asociației www.casiopeea.org.
Fiecare persoană înscrisă va achita o taxă de participare, în valoare de 40 de lei, reprezentând o donație. Fondurile strânse în urma acestei acțiuni vor fi direcționate în totalitate către achiziționarea de proteze mamare, ce vor fi dăruite unor femei care au suferit o mastectomie.
Câștigătorii vor primi premii constând în produse și vouchere oferite de sponsorii evenimentului.
Marșul și Crosul Casiopeea propun o activitate plăcută de weekend pentru întreaga familie: cei mici participă la cursa copiilor, iar tinerii, la cursa adolescenţilor. Cei mari au ocazia să concureze în cadrul cursei adulţilor, iar companiile îşi oferă sprijinul prin participarea la cursa Corporate Challenge. Toţi participanții la cros vor fi informaţi cu privire la importanţa sportului şi a unei vieţi active şi vor avea parte de o încălzire ca la carte, asigurată de instructori de fitness şi aerobic.
Marșul și Crosul Casiopeea se organizează anual pentru ajutorarea directă a femeilor diagnosticate cu cancer mamar. Aşadar, fiecare înscris contribuie la îmbunătăţirea vieții beneficiarelor. Un alt obiectiv al Marșului și Crosului Casiopeea vizează prevenția și informarea publicului cu privire la depistarea cancerului de sân. Fiecare participant adult va primi un voucher pentru o ecografie mamară gratuită, grație parteneriatelor cu Clinicile Anima din București și Hiperdia din Brașov, care le permite femeilor să beneficieze de o depistare precoce și să reducă astfel riscurile apariţiei cancerului de sân sau ale unei mastectomii. Unindu-și forțele și resursele, organizatorii și partenerii mobilizează oameni pentru oameni și oferă împreună cu participanții o frumoasă lecție de umanitate.
“De la prima noastră ediție până în prezent, am colectat peste 55.000 de euro și am achiziționat 550 de proteze de mamare. Ne dorim ca prin extinderea acțiunilor noastre în cât mai multe localitați din țară, treptat, să ajutăm cât mai multe femei care au trecut prin această experiență tulburătoare, care este cancerul de sân, ”, a declarat Nathalie David – Preşedinte al Asociaţiei Casiopeea.

“Ne alăturăm, ca la fiecare ediţie de până acum, Asociaţiei Casiopeea şi iniţiativei sale de a sensibiliza şi educa publicul larg cu privire la importanţa depistării precoce a cancerului la sân şi a practicării unor activităţi sportive ca factori importanţi în reducerea riscurilor asociate acestei boli” Amalia Anghel, Manager Comunicare Corporate, GDF SUEZ Energy Romania.
“Ne-am alăturat de la bun început acestei acţiuni pentru că vrem să aducem un sprijin persoanelor care au trecut prin momente dificile şi, mai ales, prin exemplul nostru direct, să transmitem mesajul că sportul reface şi menţine sănătatea şi că orice activitate sportivă practicată în mod constant reprezintă cea mai bună cale de prevenire a bolilor şi a lipsei de vitalitate. Mişcarea înseamnă sănătate!” Eric Mazillier, Director General Decathlon România.
Fiind un proiect UNIC în ROMÂNIA, Casiopeea propune acţiuni concrete de promovare a activităţilor sportive în vederea ameliorării calităţii vieții bolnavilor de cancer și prevenirii unor boli grave. Asociaţia Casiopeea organizează anual Marșul și Crosul Casiopeea precum şi acţiuni educative în şcoli pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos.
Prima ediţie a Marșului și Crosului Casiopeea a fost organizată în 2010 pentru a promova avantajele depistării din timp a cancerului mamar şi pentru a colecta fonduri destinate persoanelor afectate de această boală. Până în prezent, peste 7.500 de oameni au alergat pentru sănătate la Marșul și Crosul Casiopeea, alături de Medeea Marinescu, Florentina Opriș, Laura Badea și Ruxandra Dragomir, persoane publice care susțin valorile Casiopeea.
CURSELE ZILEI ROZ:
Crosul va fi organizat pentru 5 categorii individuale, dupa cum urmează:
– copii 6 – 11 ani (fete și băieti)
– adolescenţi 12-16 ani (fete și băieţi)
– femei +16 ani
– bărbaţi: +16 ani
– marș (pentru toate vârstele)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro