Bike Fest 2012 – Eveniment dedicat tuturor bicicliştilor urbani din România

Cel mai mare eveniment velo de ciclism urban din Romania va avea loc in acest weekend, in parcul Izvor din Capitala.
Bike Fest este un eveniment realizat cu scopul consolidarii comunitatii de biciclisti si promovarii bicicletei ca mijloc de transport alternativ. In cele doua zile de eveniment, organizatorii au pregatit o serie de activitati dedicate sarbatoririi bicicletei si biciclistilor urbani.
« Bicicleta este un mijloc de transport eco, sanatos si foarte distractiv. Numarul biciclistilori este in continua crestere iar noi ne dorim sa-i incurajam, vrem cat mai multi oameni care pedaleaza. Impreuna cu alte ONG-uri sau Asociatii care isi doresc acelasi lucru am pus la punct un eveniment care sa se adreseze unui numar cat mai mare de biciclisti. Vrem sa aratam ca sunt multi oameni care isi doresc sa pedaleze prin oras, asa ca toti iubitorii de biciclete sunt asteptati sambata si duminica in parc ! », a declarat Raluca Fiser, presedinte Asociatia Green Revolution.
Cele doua zile de Bike Fest aduc evenimente si activitati care demonstreaza ca mersul pe bicicleta este un stil de viata. Astfel, sambata, evenimentul principal este Pentathlonul –  competitie cu cinci probe, dedicata biciclistilor amatori care vor sa demonstreze ca sunt cei mai buni biciclisti urbani. Duminica, organizatorii le propun participantilor un maraton sportiv marca World Class Romania – Fall Kick Off, adica patru ore de cycling si sase ore de antrenament sportiv intens.
In afara de cele doua evenimente sportive, iubitorii de biciclete mai pot gasi in parc activitati pentru toate gusturile:
Femeia pe bicicleta reprezinta o serie de activitati cu si despre femei adusa in parcul Izvor de Skirt Bike, impreuna cu Wood be nice – atelier ce transpune fotografii pe lemn, Turific – veloartistul croitor, Simcute si Chichiridice – bijuterii si obiecte handmade.
Pentru cei care isi doresc sa isi vanda bicicleta sau sa cumpere una la mana a doua, pentru cei care vor sa isi personalizeze bicicleta, zona de « Talcioc », organizata de Portocala Mecanica si BitaColor ii asteapta pe cei interesati pe 29 si 30 septembrie in Izvor.
Cei mici sunt si ei asteptati in parc, cu ateliere creative, teatru si competitii care ii vor ajuta sa invete sa se descurce pe bicicleta, prin oras. Asociatia ROI si Creative Arts vor avea grija sa ii distreze si sa ii invete multe lucruri utile.
Pe parcursul celor doua zile de eveniment, vor fi organizate demonstratii de x-treme biking, iar cei care isi doresc sa invete miscari, cei de la Freerider vor fi acolo pentru a le explica ce au de facut.
La cortul de Dezbateri vor veni sa-si spuna povestea Lari si Vladimir (Away to Norway), Florin Georgescu (Vezidincolo de limite), Daniel Sardan (Prima Evadare) si multi alti oameni cu experiente incredibile.
Sambata seara, George si Victor, urmati de Micutzu vor face stand-up. Ziua va fi incheiata de concert Just another lie si proiectii de filme despre biciclete. Duminica, spre seara, trupa FREEZE va face un show de improvizatie iar apoi biciclistii sunt invitati la concert Cuantune.
Mai multe informatii legate de eveniment, regulamente sau program pot figasite pe: www.ivelo.ro/bikefest sau pe pagina de Facebook: www.facebook.com/BikeFestRomania
Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!