BACALAUREAT 2012, sesiunea a doua: Calendarul de toamnă al etapelor

De pe

Aproape 100.000 de candidaţi au fost înscrişi pentru a doua sesiune a bacalaureatului de anul acesta, care va începe luni şi se va desfăşura în 304 centre de examen, informează Ministerul Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului (MECTS).
Luni au fost programate probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi în limba maternă, acestea urmând să aibă loc şi marţi, respectiv marţi şi miercuri. Pentru susţinerea acestor probe s-au înscris 12.726 de candidaţi, potrivit Mediafax.
Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă modernă este programată în intervalul 21-22 august, în timp ce evaluarea competenţelor digitale va avea loc în 23 şi 24 august.
Rezultatul obţinut de fiecare candidat la aceste probe nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă, în raport cu standardele europene recunoscute în domeniu.
Prima probă scrisă (limba şi literatura română) a bacalaureatului din sesiunea de toamnă se va desfăşura luni, 27 august. Aceasta va fi urmată marţi, 28 august, de proba de limba şi literatura maternă, în timp ce proba obligatorie a profilului este programată pentru miercuri, 29 august. Ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului şi specializării, va avea loc, vineri, 31 august.
În 2 septembrie, până la ora 16.00, vor fi afişate primele rezultate şi vor fi depuse contestaţiile (16.00 – 20.00).
REZULTATELE FINALE BAC 2012 vor fi afişate în 5 septembrie pe Edu.ro şi la centrele de examinare din întreagă ţară.
Potrivit MECTS, numărul total de candidaţi care s-au înscris pentru susţinerea examenului de bacalaureat în sesiunea august-septembrie este de 99.111.
Anul trecut, pentru această sesiune s-au înscris 109.595 candidaţi, cu aproape 40.000 mai mulţi decât în 2010.
Rata de promovabilitate la sesiunea din toamnă a bacalaureatului din 2011 a fost de 16,8%.
Anul acesta, rata de promovare înregistrată la prima sesiune a examenului de bacalaureat a fost de 44,41%, după soluţionarea contestaţiilor.
Foto: Thinkstockphotos
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro