Azi începe Evaluarea Naţională. Află calendarul examenelor

De Diana Zagrean, pe

Evaluarea naţională a început luni cu proba de limba şi literatura română, notele de la examen urmând să conteze la admiterea în liceu. Potrivit ministrului Liviu Pop, la evaluarea naţională au fost înscrişi 190.291 de candidaţi.
În toate cele 4.516 corpuri în care se desfăşoară evaluarea naţională sunt camere de supraveghere, iar dacă sunt şcoli unde nu există, directorul să-şi facă bagajul, a declarat, luni, ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop.
„Evaluarea naţională se desfăşoară în perioada 25-27 iunie, subiectele au fost distribuite către toate centrele. În patru centre au fost mici probleme, o mică întrerupere de conexiune la internet, dar s-au reparat imediat, astfel că, la ora 9.00, subiectele erau în toate centrele de examen. Urăm succes tuturor candidaţilor care susţin în aceste zile examenul naţional”, a spus Liviu Pop, citat de Mediafax.
Centrul Naţional pentru Evaluare şi Examinare (CNEE) a elaborat zece variante de subiecte, în conformitate cu programa pentru evaluarea naţională la clasa a VIII-a şi cu modelul evaluărilor internaţionale. Subiectele au un nivel mediu de dificultate şi permit rezolvarea în 120 de minute.
După finalizarea fiecărei probe scrise a evaluării naţionale, CNEE va publica pe site-ul oficial (subiecte2012.edu.ro) varianta de subiecte extrasă şi baremul de evaluare şi de notare pentru disciplina corespunzătoare.
Evaluarea naţională continuă marţi, 26 iunie, cu proba la limba şi literatura maternă, şi miercuri, 27 iunie, cu proba de matematică.
Afişarea primelor rezultate este programată vineri, 29 iunie (până la ora 14.00). În aceeaşi zi, între orele 14.00-18.00, pot fi depuse contestaţiile, care vor fi soluţionate în 30 iunie şi 1 iulie. Afişarea rezultatelor finale va avea loc în data de 2 iulie.
Media de admitere în liceu va fi calculată ca medie artimetică dintre media notelor de la evaluare şi media generală a anilor de gimnaziu.
Foto: Thinkstockphotos
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro