Aveai datorii la sfârșitul anului 2017? Iată ce se poate întâmpla!

De Oana Savin, pe
Dacă ai încheiat anul 2017 cu datorii la stat ai putea scăpa definitiv de ele. Cel puțin asta anunță Ministerul Finanțelor, care a decis să ia în calcul o amnistie fiscală. Informația a fost confirmată chiar de consilierul premierului, Darius Vâlcov.

Potrivit lui Vâlcov, această măsură este necesară deoarece statul nu ar mai putea recupera decât o mică parte din datoriile de aproape 100 miliarde lei.

Consilierul primului ministru a afirmat, luni seară, că măsura amnistiei fiscale este prevăzută în programul de guvernare și include ștergerea datoriilor unor companii.

Astfel de lucruri se fac, nu se discută”, spunea fostul ministru al Finanţelor, citat de Digi 24.

Acesta a precizat că statul român se află în situaţia în care există datorii ale oamenilor de afaceri şi ale persoanelor fizice de 98 de miliarde de lei.

Conform lui Vâlcov, statul ar putea recupera doar o mică parte, pentru că 84% din bani sunt nerecuperabili.

Astfel, una dintre variantele luate în calcul de Ministerul Finanțelor este ca amnistia fiscală să se aplice pentru cei care aveau datorii la data de 31 decembrie 2017. Această măsrută ar urma să se aplice atât persoanelor fizice cât și celor juridice.

În cazul persoanelor fizice este vorba de datorii în valoare de trei miliarde de lei ce vor fi șterse.

Nu putem vorbi momentan de un proiect pe tema amnistiei fiscale. Sunt mai multe idei. Una dintre ele, pe care o luăm în calcul, este ca aceasta să se aplice pentru cei cu datorii la data de 31 decembrie 2017. Se va aplica atât persoanelor fizice, cât și juridice. Vorbim de circa 100 miliarde lei, din care doar 3 miliarde sunt datorii ale persoanelor fizice. Mare parte din sumă nu mai poate fi recuperată, așa că mai bine să o ștergem. Pe partea de persoane juridice sunt circa 17 miliarde lei care pot fi recuperate, dar în decursul a foarte mulți ani”, au declarat surse din cadrul Ministerului pentru HotNews.

Citește și: Electric Castle 2018 lansează o linie telefonică specială pentru semnalarea agresiunilor

Citește și: Analiza de sânge care îți spune dacă ești predispus la cancer de plămâni

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!