Nu faceţi ciorbă cu apa de la robinet! Avertismentul tras de Gheorghe Mencinicopschi

De Libertatea.ro, pe

Nici apa de băut nu mai este sănătoasă. Din păcate, aceasta poate provoca probleme de sănătate, potrivit prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi. Conform acestuia, apa de la robinet are o calitate variabilă, însă clorinarea o face periculoasă pentru consumul uman.

O ciorbă făcută-n casă poate să creeze probleme de sănătate. Şi asta din cauza apei cu clor, susţine directorul Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Acesta explică faptul că adăugarea de clor în apă nu este cea mai fericită metodă de a inactiva contaminanţii biologici, pentru că o parte din clor se evaporă, iar altă parte se transformă în trihalometani. Aceşti compuşi chimici produc disfuncţii ale tiroidei şi chiar sunt incriminaţi ca agenţi cancerigeni. „De aceea nu ar trebui să facem mâncare, nici ceai şi nimic cu apă cu clor!”, explică prof. dr. Mencinicopschi.

Citeşte mai multe pe Libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!