Anne Marie Bontea, micuta campioana la echitatie: „Înainte de concursuri, vorbesc cu caii mei”

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 10 octombrie 2019, 09:51

Cea mai tânără campionă la echitație a României, frumușica Anne Marie Bontea (11 ani) vorbește cu drag și pasiune despre caii săi, iapa Tila Tequilla și armăsarul Lopez.
Legitimată la clubul „Felix Țopescu”, micuța călăreață a atras toate privirile la ultimul mare eveniment de echitație din țară, „Salonul Calului”, când a câștigat probele de sărituri obstacole la categoria sa de vârstă iar apoi a făcut o demonstrație cu exploziv și foc alături de Jandarmeria Română. „Când sunt lângă cai sunt cea mai fericită. Îmi place enorm să mă pregătesc pentru concursuri și nu am emoții. Visul meu este ca la 18 ani să ajung la Jocurile Olimpice. Acesta este singurul lucru pe care mi-l doresc fără încetare de când sunt mică”, povestește Anne Marie.
Colegii de școală ai micuței sunt la curent cu activitatea sa sportivă și o încurajează înaintea fiecărui concurs important. „Mulți copii au venit la concursurile mele de călărie și au început și ei să iubească aceste animale frumoase și inteligente: caii. Eu îi hrănesc zilnic cu morcovi și mere și îi plimb dimineața și seara. Înainte de concursuri vorbesc cu ei. Le spun să mă asculte și să meargă bine”, a mai povestit Anne Marie Bontea.

Dacă vrei și tu să practici călăria, uite o listă cu cluburi de echitație din București și împrejurimi!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!