ANM: Cum va fi vremea în iarna lui 2017 – 2018

De Amelia Matei pe
Agenția Națională de Meteorologie (ANM) estimează că ne așteaptă o iarnă grea, cu temperaturi extrem de scăzute. Dacă în noiembrie vremea va fi călduroasă ăentru această perioadă, în prima lună de iarnă gerul se va amplifica.

Prognoza meteo în luna octombrie

În sudul și vestul țării, va fi mai cald decât ar trebui în această perioadă a anului și multe zile senine, cu valori de peste 14 grade. Precipitațiile vor fi normale, între 20 si 40 l/mp, în sud, dar în execes în nordul țării.

Prognoza meteo în luna noiembrie

Va fi o vreme cu temperaturi mai mari decât am fost obișnuiți pentru această lună, iar precipitațiile vor fi mai puține în Moldova și în sudul Olteniei. În mod normal, în această lună, temperaturile medii sunt de până la 5 -8 grade.

Prognoza meteo în luna decembrie

În luna decembrie, însă, vine cu ger năprasnic, iar dispeceratul Energetic Național se așteaptă ca această iarnă să fie consumuri-record de electricitate și de gaze naturale, ca anul trecut, când au fost temperaturi de minus 15-20 de grade, înregistrate pentru o perioadă de 7-10 zile.

Informația meteo pe termen lung este realizată de Centrul Internațional din Anglia, unde a fost dezvoltat, cu contribuții anuale provenite din toate țările, un supercomputer, și de unde fiecare țară primește informații despre evoluția vremii. Este estimată distribuţia temperaturilor medii lunare, precum şi distributia cantităţilor lunare de precipitaţii, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Foto – Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro