Aniela Petreanu, moaşă cu acte în regulă

De pe

Simpatica actriţă Aniela Petreanu pe care telespectatorii o pot vedea miercurea de la 20.30 în show-ul “Serviciul Român de Comedie” e dornică să înveţe permanent! După ce şi-a obţinut certificatul de scafandru în această vară, de curând actriţa a participat la un curs intensiv de 3 zile susţinut de doctorul Michel Odent, unul din cei mai renumiţi obstetricieni din lume, şi a devenit “doula”, un fel de ajutor de moaşă.
Aniela explica in ce constau, mai exact, pregatirea si responsabilitatile acestui statut: “Cuvantul doula vine din limba greaca si desemneaza o femeie care serveste o alta femeie in timpul nasterii. Aceasta nu are pregatire medicala propriu-zisa, dar in urma unor cursuri poate sa asiste, alaturi de o moasa, o femeie in timpul sarcinii, la nastere si dupa nasterea copilului, oerind informatii si mai ales suport emotional. Astfel o asigura pe femeia insarcinata ca poate evita orice interventie medicala si orice substanta chimica pentru a se implini o nastere fireasca, naturala 100%”.
O cunoscuta sustinatoare a nasterii naturale, dar si a alaptarii bebelusilor, Aniela explica de ce prefera un stil de viata natural: “Referitor la faptul ca in spitalele din Romania bebelusii sunt luati la nastere si adusi dupa multe ore inapoi la mama, Michel Odent  ne-a provocat sa ne imaginam cum ar fi sa-i iei puiul unei gorile imediat ce l-a nascut. S-a promovat foarte mult nasterea cu moasa si doula acasa, atat de raspandita in toata Europa si nu numai. Am invatat cat de important e contactul piele pe piele imediat dupa nastere intre mama si copil si ora pe care acestia o petrec impreuna in intimitate dupa nastere”.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!