Alimente care cresc colesterolul

De Libertatea.ro, pe
Excesul de colesterol, întâlnit în zilele noastre la un număr tot mai însemnat de oameni, poate creşte apariţia afecţiunilor de inimă şi riscul de a face atac de cord.

Colesterolul se găseşte sub forma grăsimilor saturate, în produsele de origine animală şi a grăsimilor trans de la produse precum cele de patiserie, de tip fast-food, margarină etc. Pentru a te încadra în limite normale, specialiştii recomandă să nu fie depăşită valoarea de 300 mg de grăsimi, pe zi, după cum notează site-ul de nutriţie HealthAliciousNess.com. Însă dacă ai deja colesterolul mărit, trebuie să reduci această cantitate la 150-200 mg pe zi.
Foarte indicat este ca în meniul zilnic să predomine legumele, fructele, evitând alimentele care au un nivel crescut de colesterol. Iată, mai exact, şi care sunt acestea!

► Carnea procesată

Conţinutul de colesterol din cârnaţi, salam şi din orice altă carne procesată depinde de cât de multă grăsime a fost adăugată în procesul de fabricare a produselor respective. Valoarea minimă ar fi cea de 158 mg pentru o cantitate de 100 g de cârnaţi preparaţi preponderent cu carne slabă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!