Alergăm pentru copii!

În perioada 26-27 mai 2012, începând cu ora 14:00, Ro Club Maraton, cel mai mare club de alergători amatori din ţară și Salvaţi Copiii organizează un eveniment caritabil de alergare pe bandă, desfăşurat pe un interval de 24 de ore, în premieră pentru România.
Acţiunea va avea loc la Băneasa Shopping City, urmând ca fondurile strânse să fie donate în beneficiul programului de reducere a mortalităţii infantile ‘Fiecare copil contează’, derulat de către Organizaţia Salvaţi Copiii România.

În cadrul evenimentului vor fi organizate trei probe de alergare pe trei benzi diferite:

În premieră pentru România, Gabriel Solomon va alerga neîntrerupt timp de 24 de ore pe banda Solo Run, încercând astfel ca prin distanţa cumulată în acest interval de timp, să includă România în topul celor mai bune 25 de rezultate înregistrate în lume în curse similare, devenite foarte populare la nivel mondial, recordul înregistrat până în acest moment fiind de 247.45 km distanţă alergată;
12 sportivi amatori vor organiza pe banda Relay o ştafetă, astfel încât să alerge cumulat cele 24 de ore;
Pe banda King of Speed se va organiza o cursă contra cronometru, în cadrul căreia oricine se poate înscrie pentru a alerga pe o durată de 15 minute. Persoana care va parcurge cea mai lungă distanţă în acest interval va fi premiată. Pentru participanţii cu copii, Băneasa Shopping City şi Organizaţia Salvaţi Copiii vor pune la dispoziţie un loc de joacă pentru copii, în zona dedicată acţiunii.

Benzile de alergare vor fi puse la dispoziţie de Tehno Gym, unul dintre sponsorii evenimentului caritabil.
Imagini de la întregul eveniment vor putea fi urmărite live în cadrul Băneasa Shopping City şi pe internet, la adresa www.42pentruosansa.ro/24h.

Alături de campania ‘Transformă 2% din impozitul tău pe venit în 100% viaţă pentru copii!’, evenimentul ‘Alergăm pentru copii!’ face parte din programul pentru reducerea mortalităţii infantile ‘Fiecare copil contează’, dezvoltat de către Organizaţia Salvaţi Copiii România, promovând şansa primilor paşi în viaţă pentru fiecare copil care vine pe lume.

România are cea mai ridicată rată a deceselor în rândul nou-născuţilor din Uniunea Europeană – 9.8% în 2010, dublu faţă de celelalte ţări.

Parte a campaniei mondiale Every One, proiectul iniţiat de Salvaţi Copiii România  îşi propune diminuarea  cu 15 % a mortalităţii infantile şi a numărului de decese în rândul copiilor cu vârsta mai mica de cinci ani, în perioada 2010 – 2015.  Până în acest moment, cu sprijinul GlaxoSmithKline (GSK) Romania, Ministerului Sănătăţii, partenerilor media, dar şi a tuturor contribuabililor care au redirecţionat 2% către Salvaţi Copiii România,  anul trecut, organizaţia a desfăşurat programe suport pentru mame şi copii din comunităţile cu o rată crescută a mortalităţii infantile şi a donat echipamente medicale performante maternităţii Cantacuzino din Bucureşti.

În acest an, programul va fi extins în alte cinci judeţe din ţară având ca obiective dotarea maternităţii din Adjud, judeţul Vrancea şi derularea mai multor programe de educaţie parentală, printre care: prevenirea sarcinilor la vârste fragede, îngrijirea nou-născuţilor şi nutriţia adecvată a mamei şi copilului., dar şi programe de educaţie sexuală în şcoli.

Vă invităm să participati la evenimentul ‘Alergăm pentru copii!’, o modalitate simplă de a contribui la rezultatele programului ‘Fiecare copil contează’. Mai multe detalii despre acest program pot fi găsite pe www.salvaticopiii.ro.
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!