Util: Algele miracol pentru sănătatea ta

De Libertatea pentru femei, pe

Previn și combat cancerul, te ajută în caz de anemie și la detoxifiere. Toate aceste rezultate și multe altele le poți obține cu algele marine, chiar dacă unele dintre ele sunt atât de mici, încât nici nu pot fi văzute cu ochiul liber.
Au un conținut ridicat de clorofilă, substanță ce ajută la buna funcţionare a organismului. În România, algele vindecătoare se găsesc în diferite preparate.

Clorela (Chlorella pyrenoidosa, Chlorella vulgaris)

Este o algă verde unicelulară, care se găsește în unele zone ale lumii în apele de izvor. Conține peste 20 de vitamine și minerale, inclusiv complexul de vitamine B, beta caroten, vitaminele C și E, fier și calciu. Este o sursă importantă de clorofilă, care ajută la detoxifierea ficatului, curăță colonul, previne sau combate constipația și ajută la absorbția nutrienților și a mineralelor, inclusiv a fierului, fiind benefică și în caz de anemie. Mai are proprietatea de a elimina din organism metalele grele și pesticidele. Îmbunătățește sistemul imunitar și stimulează celulele care au rolul de a distruge cancerul din corp. Ajută la regenerarea țesuturilor și accelerează vindecarea rănilor. Reduce tensiunea arterială.

Alga brună (Fucus vesiculosus)

Este o sursă importantă de iod, util pentru buna funcționare a glandei tiroide. Este folosită mai ales în caz de hipotiroidie și diminuează sau previne formarea gușei. Este utilă și în cazul femeilor care au ciclu menstrual neregulat, sindrom premenstrual sau dureri menstruale. Alga brună nu trebuie folosită în caz de hipertiroidie, în timpul sarcinii sau al alăptării.

SPIRULINA

Conține nu mai puțin de 50 de minerale benefice organismului, beta caroten, clorofilă, acizi grași Omega 3 și alți nutrienți. Este indicată mai ales celor care au boli ale ficatului cauzate de poluare sau de excesul de medicamente. Are capacitatea de a inhiba formarea cancerului. Protejează corpul de agresiunea radicalilor liberi. Scade colesterolul „rău” din sânge și reduce hipertensiunea ușoară.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!