Stiati ca… (Murfatlar)

De Unica.ro, pe

1.    Sticlele de sampanie Heidsieck, vechi de 100 de ani se vand cu 275.000$ la hotelul Ritz Carlton din Moscova.

2.    Teri Hatcher din serialul ,,Neveste Disperate” toarna un pahar de …
1.    Sticlele de sampanie Heidsieck, vechi de 100 de ani se vand cu 275.000$ la hotelul Ritz Carlton din Moscova.

2.    Teri Hatcher din serialul ,,Neveste Disperate” toarna un pahar de vin in apa fierbinte din cada de fiecare data cand face baie. E secretul ei pentru piele mai catifelata.
3.    Murfatlar este unul dintre principalii exportatori de vinuri îmbuteliate din România. Produsele companiei sunt în prezent importate de mai mult de 15 ţări.
4.    In evul mediu, vinul nu era un produs de lux, ci o necesitate, mai ales în acele vremuri când apa nu era potabilă. Vinul se amesteca cu apă pentru a deveni potabilă, ceea ce îi conferea şi rolul de antiseptic în medicina rudimentară a epocii.
5.    Murfatlar Romania este astazi cel mai important producator autohton de vinuri; dispune de cea mai intinsa suprafata cultivabila din Romania.
6.    Dacă pleci de la Mumbai cu trenul, în trei ore ajungi la Nasik, inima industriei indiene de vinuri.
7.    Murfatlar a obtinut primele medalii la un concurs national in anul 1958 cu prilejul Concursului Republican al Vinului. O medalie de aur si trei de bronz.
8.    Vinul a aparut in Europa prin anul 4500 IC, in tarile pe care acum le cunoastem sub numele de Bulgaria si Grecia.
9.    Nu se numesc”vinuri” băuturile obţinute prin fermentaţia unor fructe, flori sau din alte ingrediente, de exemplu vin de soc.
10.    Murfatlar România detine si o colectie impresionanta de vinuri foarte vechi, provenind din recoltele anilor ’50-’60.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!