Stiati ca… (Artistii romani contemporani)

De Unica.ro, pe

1. Artistii Ciprian Muresan, Stefan Constantinescu şi Andrea Faciu au reprezentat Romania la Bienala de la Venetia 2009?

2. Noaptea Alba a Galeriilor a atras in strada in jur de 5000 de iubitori …
1. Artistii Ciprian Muresan, Stefan Constantinescu şi Andrea Faciu au reprezentat Romania la Bienala de la Venetia 2009?

2. Noaptea Alba a Galeriilor a atras in strada in jur de 5000 de iubitori de arta? Aceasta are loc in fiecare an, iar galeriile pregatesc evenimenete speciale pentru o noapte intreaga. In 2009, a avut loc pe 12 iunie.

3. Monumentul amplasat in Piata Revolutiei  si semnat de Alexandru Ghildus a costat in 2004-2005 nu mai putin de 56 de miliarde de lei, suma acoperita in intregime din bugetul de stat?

4. Traian Basescu a cumparat 10% din productia artistului Ioan Nemtoi pentru cadouri de protocol?

5. „Ofensiva Generozitatii” este o initiativa artistica dedicata comunitatii din zona Rahova Uranus? Teatru, muzica, arta contemporana facuta in cartier, cu implicarea comunitatii si pentru comunitate.

6. Jeff Koons este cel mai bine cotat pe piata mondiala de arta? Pretul record pentru o lucrare de a sa este de 14,5 de milioane de euro.

7. Un artist bun din Romanaia castiga pentru o lucrare intre 300 si 3000 de euro? Dar poate ajunge sa-si vanda lucrarile in strainatate si cu peste 10.000 de euro.

8. Michelle Obama a cerut recent redecorarea Casei Albe cu lucrari ale unor artisti contemporani negri, hispanici şi asiatici?

9. Artistul Dan Perjovschi a fost ales de MoMA să reprezinte imaginea muzeului  prin desenele sale în cotidianul  The New York Times?

10. Dadaismul a fost fondat  pe 6 februarie 1916 ca o miscare anti-artistica de catre poetul de origine romana Tristan Tzara?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!