Stiati ca… (Aradeanca)

De Unica.ro, pe

- Numarul total de papusi produse anual de fabrica Aradeanca este de 150.000 de bucati?

- Numarul total de pitici produsi anual este de 300.000 de bucati?

- La Aradeanca s-a gravat …
- Numarul total de papusi produse anual de fabrica Aradeanca este de 150.000 de bucati?

- Numarul total de pitici produsi anual este de 300.000 de bucati?

- La Aradeanca s-a gravat maciulia de argint de la bastonul maresalului Antonescu?

- Cea mai longeviva papusa a fabricii Aradeanca se numeste Ioana si se produce din 1960?

- Primele papusi s-au realizat in 1850, in Anglia, de mestesugari particulari. Corpul papusii era cioplit in lemn, trasaturile fetei erau pictate in mici detalii, iar papusile erau imbracate in costume care reproduceau moda vremii. Nu mai exista decat 30 de astfel de papusi in toata lumea, iar pretul lor variaza intre 1500 de dolari si 20.000 de dolari.

- Intre 1840 si 1900, tot in Anglia, papusile se faceau din ceara? Materialului fierbinte era turnat in forme speciale, dupa care se atasau parul si ochii de sticla.

- Majoritatea papusilor din portelan au fost produse in Germania dupa 1850? Cu cat coafura era mai elaborata si portelanul pictat mai fin, cu atat pretul era mai mare. In prezent le gasesti intre 300 de dolari si cateva mii.

- Păpuşile din porţelan au fost detronate de cele din cauciuc, celuloid şi plastic după  Primul Război Mondial? Ele puteau fi manevrate fără nici un risc şi au anticipat succesul celebrei Barbie.

- Stiati ca papusa Barbie a implinit anul acesta 50 de ani? Jack Ryan a creat-o pentru ca si-a dorit sa fie inconjurat de femei si sa i se recunoasca calitatile de amant. Ken, perechea papusii Barbie, este inspirata dupa un prieten al creatorului, un barbat cu familie si copii, dar cu o viata secreta: era gay. Creatorul a murit in 1991.

- Cea mai scumpa papusa Barbie a fost scoasa pe piata anul trecut, in Mexic si valora aproape 95 000 de dolari? Purta bijuterii din aur alb sinu mai putin de 318 diamante.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!