Stiati ca? (Dacia)

De Unica.ro, pe

1. IChange este primul automobil extensibil din lume. Prototipul a fost expus la salonul auto din Geneva. Producatorii elvetieni au investit 1 milion de euro pentru ca ,,masina …

1. IChange este primul automobil extensibil din lume. Prototipul a fost expus la salonul auto din Geneva. Producatorii elvetieni au investit 1 milion de euro pentru ca ,,masina viitorului” sa se poata transforma dintr-un automobil de un singur loc intr-una de 3 persoane. Nu are usi si nu are nevoie de chei. Capota se ridica, masina porneste, iar usile se încuie, prin comenzi date de pe iPhone.

2. Vremea masinilor zburatoare din ,,Twelve Monkeys” se apropie. Exista deja un exemplar de automobil zburator, care in martie si-a facut zborul de debut pe o autostrada din New York. Terrafugia Transition s-a ridicat de pe afalt cu o simpla manevrare a schimbatorului de viteza.

3. Cel mai scump automobil din lume la ora actual este Bugatti Veyron. Are sub capota 1001 ,,caluti” si poate atinge o viteza de 408km/h.

4. Aston Martin DB5 este masina care sparge gheata automobilelor cu dotari extraordinare in filmele cu James Bond. Automobilul isi face debutul in ,,Goldfinger” (1964) alaturi de Sean Connery.

5. Cel mai mic automobil din lume are trei roti. Peel 50, creata in anii 60, in Anglia, ti-ar asigura orice loc de parcare. Are o lungime de 1,34 metri, 99 de centimetri in inaltime si 55 de kilograme. Modelul cu un singur loc costa in jur de 60.000de Euro.

6. Fertilitatea barbatilor este in pericol cand vine vorba despre incalzirea in scaune. Conform unui studiu german de ultima ora, scaunele incalzite ar putea dauna grav prin faptul ca scrotul este incalzit peste limita la care testiculele ar putea produce sperma.

7. Unele modele Dacia 1300 aveau in loc de spalator automat de parbriz, o pompa actionata de picior in stanga pedalei de ambreaj.8. In Mexic Dacia Logan se numeste Nissan Aprio.

9. Primele Dacia 1300 aveau frana de mana amplasate in bord.

10. Modelul Dacia 500 Lastun a fost la un pas de a deveni o masina de razboi. Armata Romana se gandea sa-i monteze o mitraliera, si sa profite de marimea redusa a masinii pentru a se strecura printre inamici.

Discuta si tu pe forum!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!