Punctualitatea, un defect ce poate fi reparat. Află cum!

De Lumea Femeilor, pe

“Dacă ai ajuns cu cinci minute mai devreme, înseamnă că ai ajuns la timp” – proverb chinezesc
Ai foarte multe de pierdut din cauză că eşti veşnic în întârziere. Colegii nu se pot baza pe tine, şefii te-au luat deja în vizor, iar prietenii evită să-ţi mai dea întâlnire la jumătatea drumului dintre voi. Este timpul să pui punct acestui obicei prost şi să devii o persoană punctuală.

Calitate sau defect

Nu mai susţine că lipsa de punctualitate face parte din farmecul tău personal, pentru că nu este atât de plăcut, mai ales pentru cei care sunt nevoiţi să te aştepte minute în şir. Iar afirmaţia “Aşa sunt eu!” probabil că funcţionează cu cei dragi, care îţi scuză defectele pentru că te iubesc. Dar ceilalţi nu vor fi tot atât de îngăduitori.

Recunoaşte-ţi punctul slab

Nu poţi rezolva o problemă, dacă nu accepţi că ai o problemă. Nu mai da vina pe trafic, pe copil sau pe faptul că nu găseai cheia de la intrare. Iar celebra scuză: “N-am ceas, nu ştiam cât este ora!” trădează lipsa ta de imaginaţie. Cumpără-ţi un ceas şi obişnuieşte-te să nu pleci de acasă fără el.
Mai mult, “decorează” fiecare cameră a casei tale cu câte un ceas de perete, ca să ştii întotdeauna în ce moment al zilei eşti.

Mai bine previi decât să… te scuzi

Nu fi optimistă în ceea ce priveşte timpul. De obicei, treburile durează mai mult decât te aştepţi, chiar şi fără întârzierile iminente. Dacă ai o întâlnire la 18,30, nu te gândi că o să ajungi la timp, dacă tu îţi aranjezi plantele în balcon până la 18,00. Trebuie să faci şi un duş, să te îmbraci şi, bineînţeles, mai e şi traficul… Calculează realist timpul de care ai nevoie pentru fiecare dintre paşi şi adaugă încă 10 minute, pentru orice ar putea fi neprevăzut. Iar dacă neprevăzutul nu apare, nu ar strica să ajungi tu prima, ca să începi cu dreptul.

Dimineaţa târziu

Cea mai mare încercare pentru “micii întârziaţi” este trezitul de dimineaţă. Şi ai încercat în toate modurile posibile: cu ceasul care sună tare, cu deşteptătorul aşezat în cealaltă parte a camerei, ca să-l vezi în orice clipă sau cu telefoane primite de la prieteni. Nimic nu merge! Dacă vrei neapărat să te trezeşti, pune-ţi mai multe ceasuri, care să sune în acelaşi timp, în diferite colţuri ale dormitorului. Turul camerei şi faptul că vei fi nevoită să opreşti toate alarmele pot fi – pentru tine – reţeta ideală.

AVERTISMENT!

►Reputaţia ta ţine de acest pariu cu punctualitatea!
►Nu te păcăli crezând că cei din jur nu observă.
►Nu deveni o mamă sau o prietenă pe care cei din jur nu se pot baza.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro