12 metode pentru îndepărtarea petelor

De Unica.ro, pe

Pete de vin, cafea, cerneală, oricare ar fi ele, toate se tratează cu calm, atenţie, un produs bun de curăţat şi… câteva sfaturi practice din partea noastră
Te-a luat cu totul pe nepregătite şi nu ştii ce să faci, îţi vin în cap tot felul de sfaturi, dar nu ştii la care să te opreşti. Oricum ar fi, ai face orice ca să salvezi cât mai repede cu putinţă şi cât mai eficace bluza preferată, covoraşul din camera copilului sau fotoliul pe care stai când te uiţi la televizor. Înainte de a trece la curăţarea propriu-zisă, este bine să ai în vedere câteva sfaturi practice, care te vor scoate din impas şi îţi vor salva lucrurile dragi.

1. Încearcă, în prealabil, pe un colţ mai puţin vizibil, dacă materialul sau obiectul pătat suportă soluţiile pentru îndepărtarea petelor. Unele produse atacă sau decolorează ţesăturile, covoarele sau mochetele.

2. Trebuie să intervii cât mai repede cu putinţă. Dacă acţionezi imediat cu o cârpă înmuiată în apă minerală, poţi elimina o bună parte din pete. Nu uita: cu cât o pată este mai veche, cu atât este mai greu de curăţat!

3. Obiectele care urmează să fie curăţate, trebuie şterse de praf. Dacă vei încerca să cureţi un fotoliu sau un covor prăfuit, nu vei face decât să întinzi şi mai tare pata.

4. Dacă incidentul te-a luat prin surprindere, salvează obiectele decorative din apropierea petei.

5. Nu vărsa toată soluţia de îndepărtat pete! Toarnă în cantităţi mici, pe o cârpă albă, curată. Doar produsele pudră se folosesc direct pe pată.

6. Îmbibă pata prin tamponări circulare, cu mişcări de la exterior spre interior.

7. Nu freca niciodată o pată lichidă! Foloseşte un burete, un absorbant sau o cârpă curată pentru a evita întinderea ei.

8. Dacă pata este groasă, păstoasă sau solidă, trebuie să o îndepărtezi uşor, folosindu-te de o spatulă sau o lingură, înainte de a interveni cu apă sau detergenţi. Evită lamele de cuţit, te poţi accidenta!

9. În timpul curăţării, pune, sub materialul afectat, o bucată de pânză absorbantă.

10. Cea mai mare parte a produselor de curăţat au instrucţiuni de utilizare. Este bine să le citeşti cu foarte multă atenţie înainte de a le folosi.

11. O dată pata înlăturată, continuă să clăteşti cu multă atenţie, pentru a îndepărta în totalitate produsul pe care l-ai folosit la curăţat.

12. Este recomandabil să foloseşti apă rece sau apă călduţă. Apa caldă fixează petele!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!