Cum să congelezi corect alimentale?

De Lumea Femeilor, pe

De ce nu pot fi puşi strugurii la congelat? Ce au ei şi nu are fasolea verde? Cum poţi dezgheţa carnea mai repede? Află răspunsurile, pe scurt, aici
A congela, congelare, congelator – probabil că numai asta auzi de o vreme încoace. Marea pregătire pentru sezonul rece e pe ultima sută. Mai trage o privire totuşi în congelator. S-ar putea să-ţi fi scăpat ceva. De exemplu, eşti sigură că ai lăsat un pic de spaţiu între pachetele cu legume?

Legume pro şi contra congelare

Există legume şi fructe potrivite congelării şi conservării (ardeiul gras, morcovii, fasolea verde, guliile, varza sau spanacul), în vreme ce altele nu sunt făcute pentru aşa ceva. Nu încerca să pui la rece salata verde, castraveţii, strugurii sau căpşunile. Acestea conţin prea multă apă şi nu se pot conserva la temperaturi scăzute.

Secrete, secrete

Pentru a conserva cât mai bine anumite legume – morcovii, fasolea verde sau varza – este nevoie să le fierbi puţin înainte de congelare. Scufundă-le preţ de trei minute în apă fiartă, uşor sărată, apoi clăteşte-le cu apă rece. Această simplă operaţiune va împiedica oxidarea din timpul congelării şi va încetini acţiunea bacteriilor.

Faceţi loc, vă rog!

Nu presa şi nu îngrămădi alimentele din frigider sau din congelator! Aerul rece trebuie să poată circula
în voie, răcind produsele în mod uniform. Nu uita că un frigider prea încărcat riscă să se transforme într-o
adevărată bombă bacteriologică.

Şi despre carne

Înainte de a aşeza carnea în congelator, împacheteaz-o cât mai strâns şi mai uniform. Aerul este cel care contribuie la oxidarea alimentelor, cu cât este ambalată mai ermetic, cu atât rezistă mai mult.

Decongelarea: de câte feluri e

Există trei modalităţi de a decongela carnea. Cea mai sănătoasă este decongelarea în frigider. E drept, aceasta este şi cea care necesită cel mai mult timp. Dacă te grăbeşti, poţi pune carnea în apă rece. Poate fi o metodă mai complicată, dar este mai rapidă. Carnea se poate dezgheţa şi direct în cuptorul cu microunde, însă atunci trebuie gătită imediat.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!