Stela Popescu

De Corina Buhagiar pe 21 decembrie 2009

Îndrăgita actriţă de comedie s-a născut la 21 decembrie 1935 într-un tărguşor din Bălţi, Basarabia. Părinţii ei erau amândoi învăţători. Stela a păstrat amintiri plăcute legate de locul natal, deşi lucrurile acolo s-au petrecut dramatic.
Într-o noapte au venit ruşii şi au deportat tot ce însemna intelectual, iar în posturile acestora au plasat rusi. Tatăl Stelei a fost ridicat într-o noapte pe când ea avea 4 ani şi jumătate. Mama ei a fost nevoită să înveţe limba rusă. Noaptea învăţa lecţia pe care o preda a doua zi copiilor.

Când Stela avea 8 ani au emigrat în România şi s-au stabilit la Sibiu. Şi-a revăzut tatăl, despre care credea că e mort, abia la 23 de ani.
În 1959 absolvea Insitutul de teatru, interpretând Chiriţa, chiar dacă pe vremea aceea era suplă. Nu i-au plăcut niciodată rolurile dramatice, şi activitatea ei s-a desfăşurat în special la Teatrul de Revistă.

A făcut cupluri celebre cu Ştefan Bănică Sernior şi Alexandru Arşinel. A jucat în nenumărate filme. A fost căsătorită timp de 30 de ani cu dramaturgul Mihai Maximilian.

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"