Stela Popescu

Îndrăgita actriţă de comedie s-a născut la 21 decembrie 1935 într-un tărguşor din Bălţi, Basarabia. Părinţii ei erau amândoi învăţători. Stela a păstrat amintiri plăcute legate de locul natal, deşi lucrurile acolo s-au petrecut dramatic.
Într-o noapte au venit ruşii şi au deportat tot ce însemna intelectual, iar în posturile acestora au plasat rusi. Tatăl Stelei a fost ridicat într-o noapte pe când ea avea 4 ani şi jumătate. Mama ei a fost nevoită să înveţe limba rusă. Noaptea învăţa lecţia pe care o preda a doua zi copiilor.

Când Stela avea 8 ani au emigrat în România şi s-au stabilit la Sibiu. Şi-a revăzut tatăl, despre care credea că e mort, abia la 23 de ani.
În 1959 absolvea Insitutul de teatru, interpretând Chiriţa, chiar dacă pe vremea aceea era suplă. Nu i-au plăcut niciodată rolurile dramatice, şi activitatea ei s-a desfăşurat în special la Teatrul de Revistă.

A făcut cupluri celebre cu Ştefan Bănică Sernior şi Alexandru Arşinel. A jucat în nenumărate filme. A fost căsătorită timp de 30 de ani cu dramaturgul Mihai Maximilian.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Jurnalul.ro
Observator.tv
Eva.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Vedeta zilei
Vă recomandăm: