Bine Boutique, primul magazin social deschis de Crucea Roșie în România

De Unica.ro, pe
Crucea Roșie România a deschis primul charity-shop al organizației la începutul lunii septembrie în București.

Magazinul vinde haine de la branduri internaționale, în regim second-hand și redirecționează fondurile obținute către grupurile cele mai vulnerabile.

Inițiativa le aparține lui Ana Derumeaux și Florentinei Preda, două voluntare ale filialei Crucii Roșii în România și își propune să inspire oamenii să recicleze și să reutilizeze material textile. Toate fondurile obținute prin vânzarea hainelor donate de către cei care nu le mai folosesc sunt destinate proiectelor sociale coordinate de Crucea Roșie, Filiala Sector 6.

Bine Boutique 3

Cum te poți implica dacă ai haine pe care nu le mai folosești și vrei să le donezi

Cei interesați să doneze produse textile care nu le mai sunt necesare, o pot face la sediul Crucii Roșii de pe Calea Plevnei, Nr.204, în felul următor: pentru fiecare kilogram de haine, donatorul plătește 6 lei, pentru igienizarea ulterioară a lucrurilor, care rămâne în atribuția ong-ului.

Bine Boutique 4

Hainele obținute din donații sunt sortate de voluntarii Crucii Roșii în trei categorii: haine reutilizabile, care sunt ambalate și donate apoi familiilor defavorizate, „cazarmamentul”, reprezentând produse pregătite în caz de calamități naturale, care pot acoperi nevoile a 10.000 de sinistrați și pot fi livrate către aceștia printr-un transport eficient, în maxim 24 de ore, și categoria lucrurilor mai sofisticate (rochii, pantofi cu toc sau produse cu etichetă), care ajung pe raftul magazinului.

Bine Boutique 2

Fondurile obținute din vânzări ajung tot la oameni provenind din grupuri vulnerabile, iar Crucea Roșie se ocupă și de lucrurile care nu pot fi nici vândute, nici de folos, pentru că sunt într-o stare de uzură avansată. Acestea sunt reciclate în lavete sau materie primă pentru tapițerie.

Până în prezent, în anul 2018 Crucea Roșie a primit donații de aproape patru tone și jumătate de haine, iar magazinul Bine Boutique vinde aproximativ 100 de kilograme de haine pe lună.

Bine Boutique 1

Cei interesați să doneze sau să cumpere haine second-hand în stare bună sunt așteptați pe strada Biserica Amzei, nr.29. Puteți afla mai multe despre aceasta inițiativă aici: Magazinul Bine Boutique.

Sursă: Libertatea

Foto: Pagina de Facebook a magazinului Bine Boutique

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!