De unde poţi downloada cărţi gratuit

De Nicoleta Galeteanu pe 14 septembrie 2010

Se suspecta odinioară că a scăzut interesul pentru citit, dar internetul a făcut ca lectura să fie mult mai accesibilă astăzi, astfel că acum poţi găsi cărţi pe care nu le puteai cumpăra din librării.
Bibliotecile online conţin mii de volume pe care le poţi colecţiona fără să ocupi nici măcar un raft din bibliotecă şi, cel mai important, să economiseşti timp şi bani totodată. De fapt, lectura nu te costă nimic.

Acum poţi răsfoieşti biblioteci întregi de cărţi online, website-uri de unde poţi descărca volume întregi gratuit şi pe care le poţi lectura online sau cu ajutorul noilor gadget-uri sofisticate.

Mega PDF este unul dintre cele mai cuprinzătoare website-uri de profil printre pasionaţii de cărţi, care îşi înnoieşte biblioteca cu câteva milioane de volume noi pe lună.

Sunt puţine şansele să nu găseşti cărţile pe care le cauţi, de vreme ce site-ul deţine aproape 380 de milioane de cărţi format PDF cât şi ebook-uri, începând de la beletristică, literatură how-to şi până la manuale şi articole interesante.  

Dacă preferi bibliotecile româneşti, una dintre cele mai populare este Download Cărţi, care dispune de altfel şi de cărţi în multe alte limbi străine.

Ca să descarci documente trebuie să te înregistrezi şi să downloadezi apoi fişierele din ferestrele care se deschid. Site-ul conţine aproape 600.000 de cărţi gratuite.

ManyBooks îţi dă de citit peste 20.000 de cărţi pe care le poţi lectura pe iphone sau răsfoi pe eBook Reader. Documentele sunt compatibile şi cu PDA, dacă deţii un „asistent personal digital”. Pentru cei mai mulţi dintre noi, ManyBooks pune la dispoziţie şi cărţi electronice pentru computere.

Scribd.com îţi pune în mână milioane de documente şi cărţi pe care le poţi citi, printa, descărca sau împrumuta cu ajutorul dispozitivelor  mobile.

De asemenea, poţi la rândul tău să uploadezi cărţi pentru că Scribd.com conţine şi literatură română.

Pentru cei care se întorc la vechea pasiune şi Bestbigdeal.com le face lectura mai plăcută.

Pentru a downloada cărţi de aici este obligatoriu să îţi faci un cont, numai după ce te înregistrezi putând să le descarci.

Nu în ultimul rând, printre Bibliotecile online generoase care îşi pun cărţile pe masă se numără şi cărţi.x6.ro, biblioteca online a Polirom (polirom.ro/biblioteca-online) şi o mulţime de alte website-uri străine, dinttre care Literature.org, BookCrossing, Bookins, LibraryThing, BookYards sau cărţi audio gratuite – cărţiaudio.eu şi Podiobooks.

Foto: Shutterstock 

Care este destinația de „detoxifiere digitală” din România, inclusă într-un top internațional

Care este destinația de „detoxifiere digitală” din România, inclusă într-un top internațional