Sfaturi utile atunci când te muți împreună cu partenerul de viață

De Unica.ro pe 07 decembrie 2017

Decizia de a vă muta împreună este un motiv de entuziasm, pentru că vei reuși să împarți aceeași locuință cu jumătatea ta. Să te trezești alături de persoana pe care o iubești este de neprețuit, la fel și după-amiezile de weekend când aveți timp să gătiți împreună sau să vă uitați la serialul preferat. Indiferent dacă închiriezi un apartament sau unul dintre voi se mută la celălalt, relația voastră de cuplu va trece prin transformări. Dacă nu ai „gustat” încă din această experiență, află care ar putea fi avantajele și dezavantajele de a locui împreună cu partenerul de viață.

Avantaje

  1. Aveți timp să discutați mai mult și mai deschis. Dacă stați sub același acoperiș, nu vă veți lovi de lipsa comunicării, pentru că veți avea nenumărate ocazii să vă ascultați unul pe celălalt. Veți putea face planuri mai ușor și vă veți bucura mai mult de înțelegere decât atunci când ați locui separat. Atunci când decideți să vă mutați împreună, e bine să aveți o discuție serioasă în care să vă spuneți unul celuilalt care sunt motivele pentru care vă doriți să faceți acest lucru. Ce așteptări aveți de la acest pas luat de comun acord? E important să nu săriți peste această etapă, pentru că locuitul împreună nu presupune numai împărțirea la jumătate a cheltuielilor.
  2. Veți împărți cheltuielile, însă e necesar să discutați despre bani cât mai repede. E important să nu evitați acest subiect, pentru că poate deveni unul delicat, dacă este ignorat. Hotărâți din start și ce veți face cu veniturile. Există două posibilități. Prima ar fi să împărțiți totul la jumătate, iar fiecare să rămână cu salariul său, iar cea de-a doua presupune să puneți totul la comun și să nu țineți cont de cine ce cheltuiește. Ambele variante sunt potrivite pentru traiul în cuplu, depinde doar de voi pe care o veți alege.
  3. Vă veți bucura de piese de mobilier comune. El vine cu masa de bucătărie, tu aduci perdelele, el mai pune la bătaie patul de două persoane, iar tu ai o lenjerie de pat frumoasă, primită moștenire de la mama. Împreună, veți mobila mai ușor locuința și veți avea la dispoziție mai multe, pentru un trai mai comod.

 

Dezavantaje

 

  1. Vă veți cunoaște în toate ipostazele. Vor exista și momente în care vei simți nevoia să fii singură ori poate vei vrea să dormi când el se uită la meci. Dacă locuiți într-un apartament cu cel puțin două camere, vei avea unde să te retragi, însă dacă veți sta într-o garsonieră, va trebui să accepți că programul zilnic depinde de la o persoană la alta și toți avem dreptul la a alege ce facem în timpul liber.
  2. Vei face curat și când nu e rândul tău. Dacă ai locuit până acum cu colegi de apartament, probabil aveați un program de curățenie. Când locuiești cu partenerul, nu mai e cazul de așa ceva, pentru că vor fi zile când unul dintre voi este obosit sau ajunge mai târziu acasă, iar celălalt îi poate prelua din îndatoriri. Dacă asta se repetă de prea multe ori, s-ar putea să te frustreze puțin, dar nu uita că în cuplu trebuie să împarți și bunele, dar și situațiile mai puțin bune.
  3. Există posibilitatea să ajungeți să vă ignorați prietenii. Poate ție nu-ți face plăcere să ieși în gașca lui de prieteni sau el nu suportă pe una din amicele tale. Din această cauză, dar și pentru că majoritatea ocaziilor de petrecere a timpului liber vor fi împreună, e posibil să uitați de prietenii proprii. E bine să păstrați un echilibru inclusiv în această direcție, pentru a nu pierde legături vechi.
De ce fiica lui Mark Zuckerberg crede că tatăl ei lucrează la o librărie

De ce fiica lui Mark Zuckerberg crede că tatăl ei lucrează la o librărie