Sexul oral: probleme şi soluţii

De Stela Moisescu pe 12 februarie 2010

Ţi-ai dori să-i provoci senzaţii intense în timpul partidei de sex oral, dar te loveşti de tot felul de piedici şi ai impresia că-i oferi plăcere printre picături?
De la miros, până la reflexul faringian sau dilema privind ce să faci în timpul ejaculării, orice problemă are o soluţie.

Mirosul

Mulţi bărbaţi trăiesc cu impresia că este normal să existe un miros, lucru total descurajator. Dacă remarci un miros neplăcut, invită-l să faceţi un duş împreună. În orice caz, nu începe partida sperând că te vei obişnui.

Gustul

O problemă la fel de iritantă precum mirosul este gustul. Mulţi sexologi recomandă dietele bogate în fructe şi legume şi îi sfătuiesc pe domni să renunţe la bere şi cafea pentru a atenua problema gustului neplăcut. Soluţia este totuşi nerealistă, căci nu mulţi bărbaţi sunt dispuşi să devină vegetarieni sau să renunţe la orice viciu.

Există totuşi trucuri pentru a ameliora această problemă. Încearcă să mesteci o gumă sau o bomboană puternic mentolată.

Profunzimea penetrării

Îţi faci mereu griji privind profunzimii penetrării, chit că te îndoieşti de capacităţile tale sau dimpotrivă, tinzi să simţi că situaţia scapă de sub control. În ambele cazuri nu trebuie decât să găseşti măsura potrivită.

Alege mereu o poziţie şi o tehnică în care să deţii tu controlul. Sexologul Tracey Cox afirmă că este foarte important să stai în faţa lui, la înălţimea potrivită şi să-i cuprinzi cu mâna baza penisului pentru a controla profunzimea penetrării.

Cât despre plăcerea lui, Cox te asigură că cele mai multe senzaţii sunt simţite în partea superioară a penisului, aşa că nu trebuie să mergi mai departe decât simţi nevoia. Bărbaţii adoră deepthroat din considerente pur psihologice, arată handbag.com.

Reflexul faringian

Mai precis, senzaţia că te îneci şi trebuie să opreşti întreaga acţiune poate să apară de mai multe ori în timpul partidei de sex oral. De fiecare dată te poţi opri şi poţi continua stimularea cu mâna sau îi poţi oferi câteva săruturi pe corpul penisului.

Pentru a rări reflexul faringian este important să respiri pe nas. În timpul partidei de sex oral tinzi în mod involuntar să tragi aer pe gură, dar poţi corecta acest obicei foarte uşor.

Partenerul este prea brutal

Dacă partenerul face ceea ce vede în filmele pentru adulţi, adică încearcă să controleze el profunzimea penetrării şi îţi creează un real disconfort, spune-i direct să înceteze, te sfătuieşte sexologul. Aşa cum el nu te menajează în timpul sexului oral, nici tu nu trebuie să umbli cu mănuşi privind metodele lui în pat.

Nu primeşti feedback

Roagă-l pe iubitul tău să-ţi spună cum i s-a părut partida de sex oral, ce lucruri îi plac şi unde mai ai de lucrat. Îi poţi sugera să-ţi dea câteva lecţii chiar în timpul sexului oral. Astfel, ştiţi de la bun început ceea ce vreţi şi ceea ce sunteţi dispuşi să oferiţi.

Momentul ejaculării

Dacă nu-ţi place să duci partida de sex oral până în momentul ejaculării nu te simţi vinovată şi nu ceda presiunilor sale. Potrivit discovery.com, aproximativ 25% dintre femei îşi lasă partenerul să ejaculeze înăuntru.

Aşadar, încercaţi să găsiţi împreună o cale de mijloc. Puteţi începe o partidă de sex când el este aproape de orgasm sau îl poţi lăsa să ejaculeze pe o altă parte a corpului tău în timp ce-l stimulezi manual. Unele femei susţin că te poţi obişnui cu lichidul seminal, dacă treci peste barierele psihologice, în primul rând.

Foto:
Shutterstock

Lavinia Pîrva este însărcinată. Ștefan Bănică va deveni tată pentru a treia oară

Lavinia Pîrva este însărcinată. Ștefan Bănică va deveni tată pentru a treia oară