Românii, cei mai generoşi şefi din Europa

De Erika Chivu pe 08 iulie 2010

Conform unui studiu realizat în 12 ţări europene, şefii românii sunt cei mai generoşi când vine vorba să le facă cinste angajaţilor cu o bere. 18% din şefii români sunt…
… gata să plătească ei înşişi consumaţia subalternilor atunci când ies în oraş cu echipa. De aceea, cei de la SabMiller, care au realizat acest studiu, te îndeamnă să îţi inviţi şi şeful atunci când plănuieşti o ieşire în oraş, în compania colegilor de serviciu.
 
Sunt foarte mari şanse ca şeful tău să accepte. 98% din managerii români nu refuză să petreacă câteva ore de relaxare în compania subalternilor, ceea ce dovedeşte că oamenii sunt tot mai deschişi şi mai sociabili.

Un manager cu experienţă ştie că trebuie să se apropie cât mai mult de subalternii lui, să-i cunoască şi să fie pentru ei mai mult decât un şef.

Nu toţi sefii din Europa sunt la fel de deschişi ca românii. În Franţa, 20% dintre şefi nu ies niciodată în oraş alături de colegi, iar în Spania, doar 5% dintre manageri se oferă constant să plătească băuturile celor din echipă. Totuşi, spaniolii sunt cei mai prietenoşi colegi: 80% din ei au spus că ies în oraş cu colegii de birou. Îi urmează îndeaproape cehii şi ruşii.

În România, 60% dintre cei chestionaţi au declarat că au petrecut alături de colegi în ultimele trei luni.

La polul opus se află olandezii: doar 34% dintre ei sunt gata să bea o bere alături de colegi. Penultimul loc în topul „prietenoşilor” este ocupat de Germania, unde 40% din angajaţi se relaxează alături de colegi.

Foto: Shutterstock

Prima poză cu Florin Busuioc, după ce a fost externat din spital

Prima poză cu Florin Busuioc, după ce a fost externat din spital