Secrețiile oculare pot fi cauzate de micoze

Secreții oculare – reprezintă o funcție a filmului lacrimal și o componentă necesară pentru sănătatea  ochilor. Uneori numită urdoare sau puchină, secreția  oculară are o funcție de protecție, elimină deșeurile și resturile potențial dăunătoare din filmul lacrimal și suprafața frontală a ochilor.

Secrețiile oculare pot  fi clare si apoase, cum ar fi lacrimi, sau atunci când sunt excesive și indică vreo infecție, , pot fi groase și opace. Există mai multe cauze de secreții oculare, variind de la infecții la reacții alergice la leziuni oculare. Iritarea ochilor este o cauză frecventă de secreții oculare apoase.

Reacțiile alergice pot provoca mâncărime și lăcrimarea ochilor. Atât alergiile, cât și infecțiile provocă conjunctivită. Secrețiile oculare asociate cu infecții sunt, de obicei, însoțite și de alte simptome, inclusiv roșeață, senzație de arsură, vedere încețoșată sau dureri oculare. Fotofobia (sensibilitatea la lumină), poate fi asociată cu infecții oculare. Cele mai multe cauze de secreții oculare nu sunt grave și pot fi tratate cu ușurință.

Secrețiile oculare sunt o combinație de mucus, ulei, celule ale pielii și alte resturi care se acumulează în colțul ochiului în timp ce dormi. Acestea pot fi umede și lipicioase sau uscate și sub formă de cruste, în funcție de cât de mult lichid s-a evaporat.

Secreţii oculare. Simptome

  • secreţie de culoare alb-gălbuie, la nivelul unghiului intern al ochiului (spre nas), iniţial în cantitate mică, dar care poate să crească
  • poate fi însoţită de mâncărime, usturime, jenă locală
  • dă aspectul de ochi lipiţi dimineaţa la trezire sau şi în cursul zilei

Citește mai departe în Dicționarul medical!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Eva.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Stiri pe scurt
Vă recomandăm: