Schimbarea de dragul schimbării

De Unica.ro pe 11 decembrie 2009

Cred că nici nu realizăm cât de multe lucruri facem din cauza presiunii sociale. Ce mi se pare mai dificil de înţeles este faptul că sunt prea multe situaţii în care deciziile de schimbare…
a traiectoriei de carieră, sau a angajatorului prezent, pot fi luate în funcţie de părerea altora.  Sau de cât de bună pare să fie în ochii celorlaţi mişcarea ta.

În urmă cu aproape un an, am trăit experienţa interesantă a unei candidate care, nu părea să aibă nici o motivaţie pentru a face schimbarea. Şi totuşi îşi dorea să caute… altceva. La întrebările din ce în ce mai clare, răspunsurile rămâneau la fel de neclare.

Ce vrei să faci? R: Cam acelaşi lucru, doar într-o organizaţie mai interesantă, cu mai multe provocări.
Ce înseamnă o organizaţie mai interesantă? R: cu mai multe posibilităţi de dezvoltare şi provocări.
Ce înţelegi prin provocări? R: mai multe proiecte interesante, posibilitatea de avansare.
Aici unde eşti ai încercat să cauţi o posibilitate de avansare? R: nu chiar, n-am discutat cu nimeni, dar nici nu mi-a fost propusă.
Dar ai menţionat sau ai demonstrat cumva că te-ar interesă? R: nu chiar.

Am cedat spre final şi am întrebat direct. Nu înţeleg, ce te determină de fapt să te gândeşti la o schimbare? Şi a venit raspunsul…toată lumea din jurul meu s-a tot mutat dintr-un loc în altul, toţi mă întreabă eu de ce nu schimb.

Dacă stau strâmb şi încerc să gândesc drept, aş spune că am trăit să văd şi momentul în care ceilalţi reprezintă sursa principală a motivaţiei. Uneori ei par să fie cei care ne ajută să trăim, ei sunt cei ne fac să ne mobilizăm în fiecare zi pe drumul către o companie unde nu îmi place cum mă simţ, dar are un nume puternic, făcând un job pe care îl urăsc cu pasiune, dar sună bine şi beneficiind de un pachet de beneficii din care nu folosesc nici jumătate, dar sunt invidiat de majoritatea prietenilor…

Să avem doar grijă ce ne dorim, s-ar putea să obţinem şi atunci, întrebaţi-i pe ceilalţi cum ieşiţi din situaţia asta. Probabil ei ştiu mai bine…

www.careeradvisor.roArticolul a fost redactat de Mădălina Uceanu – Career Coach, activă de peste 15 ani în domeniul recrutării.

Foto: Shutterstock

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"