Saturn, cel pe nedrept considerat malefic

De Corina Buhagiar pe 25 decembrie 2009

Ştii cum e Saturn de malefic? La fel cum aveai în şcoală cel mai temut profesor de matematică, intransigent, inflexibil, imposibil să-l copiezi sau să-l înduioşezi.
Evident, foarte bătrân. Toţi elevii se rugau să moară o dată mai repede. Dar ţi-ai găsit! Părea hotărât să îi îngroape pe toţi. Chiar şi dacă îţi imaginai sfârşitul lumii, de după războiul atomic, el ar fi apărut în visul tău, cu aceeaşi faţă impasibilă, şi acelaşi ton cu care îţi ridica fiori pe şira spinării: „Ia poftim la tablă!”

Nici măcar nu întârzia, darămite să lipsească. Nu se grăbea nici în caz de cutremur şi părea, privind la ochii pe care presupuneai că îi are, în spatele ochelarilor foarte groşi sau fumurii, că a văzut totul, de la Big Bang la Armagedon.

Evident că i se puneau cele mai cumplite porecle. Marele Malefic e numai una dintre ele, poate cea mai neportivită. Satun nu intenţiona să-ţi strice ţie ziua sau sfârşitul verii, cu o corijenţă. Pur şi simplu nu-i păsa. El ştie doar care sunt rezultatele testului, aplică grila, iar dacă nu te-ai încadrat… hârşti!

Fără să schiţeze vreun gest de compasiune, de nemulţumire sau de satisfacţie satică, ceva, orice, să semene cât de cât a emoţie umană. Deci, cu atât mai cumplit…

Dar, dacă e să judecăm cinstit, datorită lui, a severităţii şi conştinciozităţii pe care o impunea… toată clasa a intrat la facultate!

Foto:Shutterstock

Uranus, planeta marilor schimbări, intră în Taur pentru următorii 8 ani

Uranus, planeta marilor schimbări, intră în Taur pentru următorii 8 ani