Tratamente naturale cu efect antiaging

De Libertatea pentru femei, pe

Cu toţii ne dorim „tinereţe fara batrâneţe”, dar puţini ştim ca acest lucru nu este chiar imposibil. Cu câteva reguli de viaţa simple şi tratamente naturale antiaging poţi amâna senectutea
„În primul rând, trebuie sa prevenim înainte de a fi nevoie sa vindecam”, remarca dr. farmacist Ovidiu Bojor, ajuns el însuşi la o vârsta înaintata, cu o sanatate de invidiat. „Fenomenul de îmbatrânire începe de la 40 de ani. Este lent, dar permanent. Dupa vârsta de 60-70 de ani, apar profunde modificari. Acest fapt nu trebuie însa generalizat, deoarece exista din ce în ce mai multe excepţii individuale”, spune farmacistul care ne da câteva idei pentru a ne pastra tineri cât mai mult timp. Ar trebui sa nu renunţi la activitate odata cu ieşirea la pensie, sa respecţi orele de odihna, sa eviţi stresul şi sa faci mişcare o jumatate de ora pe zi. În plus, farmacia naturii are leacuri de ţinut anii pe loc.

Plante cu efect antiaging

Scoruşul de munte întârzie batrâneţea
Fructele de scoruş sunt o bogata sursa de vitamine naturale si beta-carotenoizi, care cresc capacitatea de aparare a organismului, prevenind infecţiile bacteriene si virale si ajutând la refacerea organismului în perioada de convalescenţa. Reduc nivelul colesterolului în sânge, diminueaza oboseala, fortifi ca sistemul nervos, maresc acuitatea vizuala, sporesc rezistenţa fizica si întârzie procesul de îmbatrânire. Nu prezinta contraindicaţii. Pot fi mâncate proaspete, ca atare. Din fructele uscate, se prepara o infuzie (o lingura la o cana cu apa). Se beau doua-trei cani pe zi. Se mai pot prepara gemuri sau siropuri.
Astragalusul readuce vitalitatea
Radacina de astragalus a fost folosita de secole în medicina tradiţionala chineza ca tonic şi ca ajutor în regenerarea organismului. Creşte nivelul de energie şi stimuleaza sistemul imunitar. Conţine antioxidanţi specifici care protejeaza celulele împotriva degradarii pe care o provoaca radicalii liberi. Se recomanda 200 mg pe zi, în produse atent dozate. Pentru majoritatea oamenilor, nu prezinta contraindicaţii. Totuşi, cei care au probleme de coagulare a sângelui ar trebui sa nu îl foloseasca, pentru ca ar putea creşte fluiditatea sângelui şi riscul unor sângerari. De asemenea, este contraindicat femeilor însarcinate şi celor care alapteaza.

Ginsengul, stimulent fizic şi mental cu efect antiaging

„Ginsengul stimuleaza activitatea fizica şi mentala, creşte capacitatea de adaptare a organismului la condiţiile defavorabile de mediu şi la suprasolicitare. Datorita acţiunii imunostimulatoare si favorabile asupra memoriei, preparatele pe baza de ginseng în asociere cu alte extrase din plante sunt folosite ca remediu în fenomenele de degenerare. S-a constatat ca au influenţa pozitiva prin întârzierea procesului de îmbatrânire a celulelor neuronale, caracteristice vârstei înaintate. Se consuma numai sub forma de preparate precis dozate si standardizate. Persoanelor de vârsta a doua sau a treia li se administreaza câte 50 mg de trei ori pe zi, timp îndelungat. Produsele pe baza de ginseng sunt sigure şi nu au reacţii adverse. Totuşi, dozele mari pot da stari de agitaţie si insomnie, în cazul unor persoane sensibile. Deoarece nu exista date suficiente, se va evita folosirea acestor preparate de catre gravide, hipertensivi si de catre cei care sufera de afecţiuni cardiovasculare grave.” Dr. Farmacist Ovidiu Bojor

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!