Şi copiii pot purta lentile de contact

De Erika Chivu pe

Copiii cu probleme de vedere nu trebuie să poarte neapărat ochelarii, care crează complexe. Studiile recente au arătat că şi la vârste fragede, lentilele de contact sunt perfect sigure.
Cele mai multe probleme de vedere apar între 11 şi 20 de ani. După cum explică medicul oftalmolog Ligia Onisim, tot mai mulţi copii şi adolescenţi români sunt diagnosticaţi cu vicii de refracţie. În această categorie intră miopia şi hipermetropia, care necesită, adesea, purtarea permanentă a ochelarilor. Până acum, copiii primeau aproape întotdeauna ochelari, care le crează complexe şi îi împiedică să desfăşoare activităţi sportive. Dar ultimele studii în domeniu, realizate de CIBA Vision, au arătat că lentilele de contact nu prezintă contraindicaţii din punct de vedere medical, nici la copii sau adolescenţi.  

Ba din contră, purtarea lor îmbunătăţeşte considerabil calitatea vieţii la tineri. Lentilele îi ajută să-şi păstreze o imagine de sine pozitivă, să se integreze într-un grup, să-şi continue activităţile sportive, dar le oferă şi vederea clară de care au nevoie pentru a obţine rezultate bune la şcoala.

„Într-o etapă din viaţă când imaginea şi aspectul fizic sunt considerate elemente determinante ale «succesului», tinerii pot fi reticenţi să poarte ochelari, ceea ce duce adeseori şi la refuzul sau inconsecvenţa de a-i purta. Lentilele de contact îmbunătăţesc percepţia de sine şi le permit flexibilitatea de a-şi «schimba» înfăţişarea în funcţie de starea de spirit, stilul dorit sau preferinţele personale”, precizează Andrew Smith, membru al  Academy for Eyecare Excellence Ciba Vision

Studiile au arătat că şi copiii de 11 ani sunt capabili să înţeleagă şi să respecte paşii ce trebuie urmaţi pentru aplicarea şi întreţinerea lentilelor de contact. 4 din 5 tineri respectă modalitatea de purtare recomandată de producător.

Până în luna noiembrie, se desfăşoară şi în România campania  „Spune din priviri”, care încurajează purtarea lentilelor de contact de către tineri oferind reduceri şi promoţii la aceste produse.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro