Femeile cu fundul mare sunt mai sănătoase

De Erika Chivu pe

Te chinui să „dai jos” câteva kilograme de pe fese şi coapse? Poate că nici nu e cazul. Depozitele de grăsime acumulate în aceste zone sunt sănătoase. Sau, cel puţin mai sănătoase…
…  decât grăsimea abdominală. 

După ce au analizat rezultatele mai multor studii în domeniu, cercetătorii de la Universitatea din Oxford au ajuns la concluzia că este mai sănătos să ai coapse puternice şi un posterior mare decât un abdomen proeminent.

Femeile cu silueta în formă de pară au un nivel mai mic al colesterolului rău şi un nivel mai mare al colesterolului bun. Aşa se face că riscul de diabet şi boli cardiovasculare este mai mic la ele.

Cercetătorii au găsit şi o explicaţie. Grăsimea gluteo-femurală (cea de pe coapse şi fese) acţionează ca un tampon, adică împiedică celulele adipoase să ajungă în alte părţi ale corpului, unde ar putea avea un efect nociv.

În plus, această grăsime stimulează organismul să producă hormoni care afectează greutatea şi pofta de mâncare.

Foarte important este şi faptul că grăsimea gluteo-femurală se elimină mai greu decât cea abdominală. Asta e o veste proastă pentru cele care vor să slăbească, dar o veste bună pentru cele care vor doar să fie sănătoase pentru că grăsimea care se elimină mai greu produce mai puţine chimicale numite citokine inflamatorii. Acestea sunt asociate cu bolile cardiovasculare, diabetul şi obezitatea.

Dr.  Manolopoulos, care a participat la cercetare spune că grăsimea de pe şolduri şi coapse este diferită de cea de pe abdomen. Celule grase din partea inferioară a corpului funcţionează diferit de cele din partea superioară.

Având în vedere această descoperire, oamenii de ştiinţă, citaţi de Daily Mail, spun că vedete precum Beyonce sau Jennifer Lopez, ar putea reprezenta modele mai sănătoase pentru adolescente.

Totuşi, avertizează medicii, asta nu înseamnă că grăsimea de pe coapse şi şolduri nu ar trebui să ne îngrijoreze. Dacă îţi faci griji pentru sănătatea ta ar trebui să consulţi un medic care să te ajute cu sfaturi pentru a scăpa de kilogramele în plus.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro