Frumoasă şi proaspătă după petrecere

De Erika Chivu pe

Cui nu-i plac petrecerile? Dar ce te faci dacă a doua zi nu-ţi permiţi să leneveşti în pat până seara? Iată ce poţi face ca să fii frumoasă şi plină de energie în dimineaţa de după petrecere.
Cu cât e mai frumoasă petrecerea, cu atât mai rău e a doua zi. Şi nu-i vorba doar de cum te simţi, ci şi de cum arăţi. Dacă vrei să fii proaspătă şi plină de energie după o petrecere de pomină, urmează câteva trucuri simple.

Primele măsuri trebuie luate chiar înainte de petrecere. Aşadar, ai grijă să mănânci ceva înainte, o masă uşoară dar consistentă, care să-ţi dea energie şi să-ţi umple stomacul. Nu uita că nu e deloc bine să bei pe stomacul gol.

În timpul petrecerii nu încerca să amesteci băuturile. Asta dacă vrei să-ţi păstrezi demnitatea intactă şi să te bucuri de ziua care urmează. Cu cât amesteci mai multe băuturi cu atât te îmbeţi mai repede şi mai rău.

Indiferent dacă consumi sau nu alcool, după petrecere bea două pahare mari cu apă pentru a te hidrata.

De asemenea, nu uita să te demachezi, oricât ai fi de obosită. Este prima regula a îngrijirii tenului şi nu trebuie să o ignori nici măcar după o noapte de distracţie.

Machiajul lăsat pe faţă peste noapte îţi astupă porii şi îţi dă un aspect obosit. Dacă te ştii neglijentă din acest punct de vedere, pune-ţi la îndemână un pachet de şerveţele demachiante care sunt mai uşor şi mai comod de folosit.

Dimineaţa, începe-ţi ziua cu un suc proaspăt de portocale şi o cafea. Primul îţi împrospătează corpul, iar a doua te ajută să te trezeşti. Nu uita să iei şi un mic dejun bogat în proteine şi carbohidraţi complecşi care îţi dau energie.

După micul dejun, fă un duş călduţ  – nu fierbinte, pentru că apa fierbinte mai rău de moleşeşte. Foloseşte un scrub puternic pe tot corpul ca să scoţi din piele acel miros de tutun care rămâne după petreceri. Poţi folosi un gel de duş mentolat sau cu o aromă proaspătă, fructată, ca să te trezeşti mai repede. La final, trece-ţi pe piele un jet de apă cât mai rece.

Ţi se pare că ochii sunt umflaţi sau ai cearcăne? După ce îţi faci un ceai, bagă pliculeţele la frigider şi apoi aplică-le pe ochi, aşa reci cum sunt. Lasă-le câteva minute pentru a-ţi împrospăta zona ochilor. La final, foloseşte pe întreaga faţă o cremă puternic hidratantă şi, pe cât posibil, evită machiajul.

Bineînţeles că trebuie să-ţi hidratezi întregul corp, nu numai pielea. Pentru asta poţi încerca şi o băutură pentru sportivi, care conţine, pe lângă apă, electroliţi. În lipsa ei, multă apă ar trebui să fie de ajuns.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro