6 modalităţi de a înlătura stresul

De Lumea Femeilor, pe

Nu-i uşor să fii o mamă care lucrează. Şi când, după opt sau zece ore de muncă, ajungi acasă şi eşti nevoită să o iei de la capăt cu gătitul, spălatul şi călcatul, recunoaşte: ai nevoie de nervi de oţel

1. Acordă-ţi cinci minute numai pentru tine

Nu mai amâna la nesfârşit momentul în care să te relaxezi puţin. Dacă tot aştepţi să te eliberezi de treburi, te vei simţi frustrată şi stresul va pune stăpânire pe tine.

Ai nevoie de numai cinci minute, doar ale tale, în care să asculţi melodia ta preferată, să ieşi în balcon şi să priveşti cerul sau pur şi simplu să stai, să nu faci nimic. Vei observa că, după o pauză binemeritată, te vei simţi mult mai bine şi mai proaspătă.

2. Ieşi în oraş

În ciuda programului încărcat, strecoară printre orele de muncă şi una de gimnastică, sau dacă nu eşti adepta sportului, o oră în care să faci o plimbare prin parc sau să dai o raită prin oraş, la cumpărături. Ideea este să faci ceva care te destinde. Astfel, te vei simţi mult mai capabilă să faci faţă programului încărcat şi îţi vei face treburile mult mai bine.

3. Răsfaţă-ţi simţurile

Poţi ţine pe biroul tău o lumânare parfumată sau plante uscate, care te vor ajuta să fii mai relaxată. Opreşte-te din muncă pentru o clipă, inspiră şi expiră adânc. E suficient ca să-ţi descreţeşti un pic fruntea şi să-ţi reîncarci bateriile. Acelaşi efect îl poate avea un buchet de flori proaspete, dacă aromele orientale ţi se par prea grele.

4. Ia-ţi porţia de romantism

Dacă eşti genul care adoră filmele, fă-ţi timp pentru serialul tău preferat. E vorba doar de o jumătate de oră, aşa încât anunţă-i pe ai tăi din vreme, ca să nu te deranjeze în timpul filmului.

5. Glumeşte

Dacă auzi un banc bun sau vrei să faci cuiva o mică farsă, nu sta pe gânduri. E cea mai bună cale să ieşi din stres.

6. Joacă-te

O partidă de „solitaire”, o maşinuţă pe care s-o plimbi pe birou sau nişte bile metalice îţi vor ţine mâinile ocupate şi îţi vor elibera mintea de problemele care generează stresul.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro