Cum îţi alegi sutienul potrivit

De Erika Chivu, pe

Toate îl purtăm aproape în fiecare zi, dar puţine din noi ştiu să aleagă măsura potrivită. Aşa se face că ne alegem cu dureri, iritaţii şi un aspect neplăcut al siluetei. Vezi cum alegi sutientul potrivit.

Ce greşeli fac femeile când îşi aleg sutienul

Ajunge să analizezi femeile de pe stradă şi vei vedea ce face un sutien prost ales: banda elastică de la spate se ridică până la ceafă, sânii se „revarsă” din cupe şi par lăsaţi – un look dizgraţios la care contribuie două greşeli foarte frecvente în rândul femeilor: 1. cupa este prea mică şi 2. bretelele sunt prea mari.
Din aceste două motive nu doar că ai un aspect ciudat, dar e posibil ca sârma sutienului să te incomodeze, partea dintre cupe să se ridice şi multe alte probleme.

Cum îţi dai seama dacă un sutien ţi se potriveşte

Există metode a determina exact numărul pe care îl porţi la sutien, dar acesta nu te ajută foarte mult, având în vedere că numerele potrivite diferă de la un producător la altul, iar două sutiene care au acelaşi număr dar croială diferită pot să-ţi stea cu totul altfel. Aşa că cel mai simplu este să probezi sutienele înainte de a le cumpara şi să ţii seama de următoarele:
1. Sfârcurile trebuie să se afle la jumătatea distanţei dintre cot şi umăr.
2. Banda elastică de la spate nu te strânge şi stă la acelaşi nivel cu partea de jos a cupelor, nu se ridică atunci când ridici braţele.
3. Sârma nu te înţeapă nici în sân, nici sub braţ.
4. Cupa îmbracă bine sânul şi acesta nu se „revarsă” nici peste cupă, nici lângă braţ.
5. Cupa nu se ridică atunci când ridici braţele.
6. Cupa se potriveşte perfect pe sân şi nu face cute.
7. Sârmele şi partea dintre cupe stau lipite de torace, nu se depărtează de piele.
8. Bretelele nu te strâng şi nici nu cad de pe umeri.
Ţine cont că un sutien poate fi nepotrivit nu doar pentru că numărul e prost ales, ci şi pentru că are o croială care nu ţi se potriveşte. Fiecare femeie este diferită, aşa că ceea ce îi vine bine prietenei tale poate să îţi stea rău ţie, chiar dacă purtaţi acelaşi număr.
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!