Ce spun ridurile despre sănătatea ta

De Consuela Stratulat, pe Ultimul update Marți, 08 februarie 2022, 11:58

Toată lumea are riduri și linii fine pe față, dar știai că îți pot da indicii importante despre sănătate? Află ce nu este în regulă cu tine, în funcție de locul în care ai riduri.

Liniile de pe față pot spune care este starea ta de sănătate, potrivit experților citați de littlethings.com. Aceștia susțin că fiecare rid are o însemnătate, pe lângă faptul că semnalizează trecerea timpului.

Linii orizontale pe frunte

Ridurile orizontale de pe frunte se numesc „linii de îngrijorare” cu un motiv: apar, de obicei, din cauza stresului. Dacă sunt pronunțate, înseamnă că ai nevoie de o pauză sau de o scurtă vacanță în care să te relaxezi. Liniile de pe frunte au legătură și cu stomacul. Pot fi un indicator că mănânci prea mult zahăr sau că ai o alimentație bogată în grăsimi, dar nu bei suficientă apă. Dacă ai aceste riduri, nu strică să fii mai atentă la ce mănânci.

Linie verticală lângă sprânceana dreaptă

Dacă ai o linie verticală, ușor înclinată, lângă sprânceana dreaptă înseamnă că organele de pe această parte sunt un pic slăbite. Ridul din această zonă are legătură mai ales cu ficatul, așa că poți face unele schimbări în alimentație, pentru a te pune pe picioare. Legumele verzi, fructele dulci sau cerealele integrale ar trebui să facă parte din dietă. Este indicat, de asemenea, să renunți la cafea, condimente și sare. Bolile de ficat sunt foarte grave, așa că dacă suspectezi că le ai sau că organul tău nu funcționează foate bine, mergi la medic.

Linie verticală lângă sprânceana stângă

Așa cum sprânceana dreaptă are legătură cu ficatul și cu organele de pe partea respectivă, cea stângă este conectată cu splina. O linie verticală, ușor înclinată, în această zonă semnalizează probleme cu acest organ. Îți poți ajuta splina să funcționeze mai bine reducând cantitatea de zahăr pe care o consumi. Dacă ai poftă de ceva dulce, mănâncă fructe.

Linie la baza nasului

Unele persoane au o linie fină chiar la baza nasului, între sprânece, și indică, de cele mai multe ori, alergii. Specialiștii susțin, însă, că un rid localizat în această zonă are legătură și cu libidoul. Mai exact, oamenii care intră în această categorie au un libido mult mai scăzut decât normal.

Riduri în colțul ochilor

Toate femeile trecute de prima tinerețe se confruntă cu riduri în colțul ochilor și apar, de obicei, din cauza expresiilor facială. Totuși, când apar prea repede, pot semnala probleme cu vederea. Dacă nu vezi la distanță, ai tendința de a-ți strânge ochii, iar astfel de gesturi duc la apariția liniilor fine. În plus, zona din colțul ochilor este conectată cu stomacul, rinichii și ficatul, iar ridurile te pot anunța că aceste organe nu mai funcționează foarte bine. O alimentație sănătoasă și un pic de sport s-ar putea să îți fie de mare ajutor.

Tu stii ce sunt ridurile marioneta?

Cearcăne sau pungi sub ochi

O noapte albă duce la apariția cearcănelor și a pungilor de sub ochi, însă dacă ochii tăi par constant obosiți, s-ar putea să ai probleme cu rinichii. Mănâncă mai multe fructe și legume și bea multă apă și s-ar putea să scapi de ele.

Cearcănele și pungile de sub ochi au legătură și cu sistemul circulator și pot indica ceva probleme. Yoga și masajul te vor ajuta să le rezolvi.

Sensibilitate a pomeților

Dacă observi că pielea de pe pomeți este sensibilă sau are pete, este posibil să ai ceva probleme interne. În timp ce pielea fragilă din acea zonă indică probleme digestivă, petele apar când ai probleme cu plămânii. Dacă te confrunți și cu probleme de respirație, ar trebui să mergi la medic.

Vârful nasului roșu

Un nas roșu este normal când e frig afară, însă este bine să știi că această parte a feței are legătură cu inima și tensiunea. Dacă ai constant nasul roșu, ar trebui să eviți condimentele, alcoolul, cafeaua sau alimentele foarte grase.

Linii verticale în colțul gurii

Multe persoane au linii verticale în colțul gurii, fără să știe că această parte are legătură cu colonul. Pentru a avea un sistem digestiv sănătos, este indicat să consumi fibre, vitamina D și să faci mișcare.

Riduri provocate de zâmbet

Dacă râzi mult, este normal să ai linii proeminente între nas și gură, însă dacă ești ceva mai serioasă, astfel de linii pot semnala un pancreas care nu funcționează bine. Afinele, cireșele, strugurii, usturoiul și spanacul îl mai întăresc, așa că poți consuma aceste alimente cu încredere.

Riduri deasupra buzei superioare

Nu toată lumea are riduri deasupra buzei superioare. Apar, de obicei, la fumatori, dar și la persoanele care au probleme cu splina. Mai multă atenție la alimentație îți va fi de mare ajutor!

Sursa foto: 123rf.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!