I s-a spus ca felul în care se îmbracă este motivul pentru care alergătoarele sunt violate

Laura Lukin este profesoară, blogger și mamă. În afară de toate astea, îi place să alerge, să facă jogging.

De curând, Laura a luat parte la semimaratonul din Ohio. La sfârșitul cursei, Laura a scris pe Facebook că a avut o zi grozavă.

“M-am întrecut cu prietenii mei. Am alergat bine. Mi-am setat un țel și l-am depășit. Soțul și fiica mea m-au așteptat și felicitat la linia de sosire.” – a scris Laura pe blogul ei.

Din nefericire, a doua zi femeia a observat că fusese identificată într-o poză făcută în timpul maratonului și publicată pe Facebook.

Comentariile au șocat-o pe Laura. Unul dintre comentatori a scris “Uită-te la mușchii ăia!” iar altul i-a răspuns cu “Îi vezi pentru că e cam dezbrăcată și parcă fuge să-și salveze viața.” Comentariul care i-a atras atenția femeii a fost acesta “Nu-i de mirare că alergătoarele sunt violate”.

Laura a scris pe blogul ei că “Am fost dezamăgită instant pentru că reacția mea inițială a fost să îmi justific alegerea mea în materie de haine. Până la urmă, erau și poze cu bărbați la bustul gol, bărbați în pantaloni scurți, pantaloni în pantaloni mulați, și totuși comentatorul nu s-a simțit suficient de motivat să comenteze potențialul lor de a fi violați.”

Femeia s-a decis să abordeze acest subiect mai în detaliu pe blogul ei.

“Lungimea pantalonilor scurți nu indică interesul, vreo invitație sau consimțământul.

Violul și violența sexuală sunt acte de violență și țin de dorința de a exercitare a puterii asupra cuiva. Este o crimă cu efecte dezastruoase asupra victimelor și a celor apropiați victimelor. NIMENI nu cere să fie violat.”

Laura a mai scris că aceste comentarii pe care le-a primit subliniază că societatea crede în continuare că evitarea violului e responsabilitatea femeii și nu a violatorului. Aceste comentarii nu vor ajuta la scăderea numărului de violuri și nici nu le vor face pe femei să se simtă în siguranță. Aceste comentarii îi ajută pe violatori să găsească scuza pentru actul de violență pe care îl comit.

Sursa foto 123rf

Citește și O femeie abuzată a publicat mesajele primite de la soțul violent

Citește și Vedete care au fost victimele violenței psihice sau fizice

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Eva.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Divertisment
Vă recomandăm: