În România, pirateria e la ea acasă, în… aproape fiecare casă

Între 4 și 5 milioane de români au calculatoare acasă, iar dintre acestea 60% folosesc programe piratate, dacă ar fi să ne luăm după ultimele statistici apărute în piață.

Ceea ce înseamnă că toate aceste calculatoare produc o mare pagubă companiilor prin piratare, în același timp expunându-se și unor pericole precum pierderea datelor personale sau a banilor din conturi.

Un studiu publicat în 2016 de BSA și IDC relevă faptul că România are o rată de piratare a programelor folosite pe calculator de 60%, în timp ce media, la nivel mondial se ridică la 40%. Deși multe site-uri de descărcări ilegale au fost închise, la nivel mondial, în ultimii ani, altele răsar și promovează pirateria.

Acolo se pot găsi de la programe până la jocuri, muzică și filme, ele fiind și locul preferat al tinerilor de „achiziționare” a ultimelor produse de interes pentru ei. Cu toate acestea nu se poate face o estimare exacta a pagubei produse, spun experții.

Acum cu avansul tehnologiei, având în vedere că devine tot mai „la purtător”, la fel devin și pericolele. Astfel că, există deja unele aplicații care odată instalate folosesc datele din telefon în scopuri nu tocmai cinstite.

Citește continuarea pe libertatea.ro!

Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Divertisment

FII PRIMA CARE AFLĂ

...tot ce trebuie să știe o femeie specială, ca tine

Abonează-te la newsletterul Unica și primești imediat un e-book GRATUIT
cu tendințele de toamnă-iarnă 2017-2018 în modă și frumusețe!

Vă recomandăm: