Româncele şi jocul de poker

În mod “tradiţional”, imaginile cu jucători de poker ilustrează bărbaţi. Însă femeile moderne sunt obişnuite deja să încalce orice teritorii specific masculine şi să se afirme de la egal la egal. Ba chiar să treacă în frunte şi să câştige, dacă ne referim la turneele de poker live, fie că sunt organizate în Londra sau… în Bucureşti.

Există inclusiv românce capabile să îşi domine adversarii la masa de poker, indiferent de sexul acestora. Fiind vorba de un joc de abilităţi, unde norocul nu este singurul criteriu de departajare, pokerul le permite femeilor dornice de a aprofunda acest domeniu să îşi folosească inclusiv… intuiţia feminină şi chiar farmecul personal, căci nu putem să nu remarcăm că, adesea, jucătoarele se evidenţiază şi prin imaginea lor foarte atractivă.

Cea mai cunoscută jucătoare româncă de poker este în prezent Luciana Manolea, un nume care a impresionat la turnee internaţionale de top. Originară din Iaşi şi având doar 29 de ani, Luciana are deja o carieră impresionantă, cu milioane de euro adjudecate în cei peste nouă ani de experienţă în poker. A învăţat singură, a perseverat şi şi-a făcut loc într-o lume a bărbaţilor unde s-a remarcat exclusiv prin abilităţi, prin capacitatea de a învinge adversarii.

Luciana Manolea, cunoscută în lumea pokerului cu nickname-ul „luckyno75”, trăieşte acum din poker şi a ajuns la cel mai înalt nivel în acest domeniu, spre deosebire de alte jucătoare de poker din România care s-au remarcat în unele momente, fără a străluci însă pe termen lung. Se poate spune fără îndoială că pokerul este pentru Luciana o carieră şi în acelaşi timp o vocaţie. Performanţele Lucianei pot fi remarcate în serie în “CV”-ul ei. Spre exemplu, la 26 de ani, se evidenţia la Praga, unde se impunea în faţa a 211 jucători, majoritatea dintre ei fiind bărbaţi. Atunci, a câştigat un turneu de poker foarte dificil, unde taxa de intrare a fost de 1000 de euro. Premiul încasat – 30.345 euro. Multe alte premii s-au adunat rând pe rând în palmaresul (şi contul) jucătoarei, care se antrenează riguros pentru fiecare turneu la care participă.

La fel ca şahul, pokerul poate fi considerat un sport al minţii, căci este un joc de abilităţi, în ciuda faptului că este încadrat în mod convenţional în categoria jocurilor de noroc. Luciana Manolea a declarat în trecut că a fi femeie poate fi un avantaj în poker, prin prisma faptului că barbaţii au tendinţa de a te considera un jucător recreaţional, care evită riscurile; astfel, poţi profita de atitudinea superficială a adversarilor şi îi poţi surprinde.

Accesul la turnee live nu este foarte dificil pentru jucătoarele de poker din România, există şi posibilitatea de a intra cu sume mici sau de a câştiga chiar locul în urma participărilor la jocuri de poker online. Demn de menţionat este că există şi turnee de poker special dedicate femeilor, însă evident aici numărul de participante este destul de redus, astfel că fondul de premii nu ajunge la sume impresionante, aşa cum se întâmplă la evenimentele principale.

Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Mai multe din Divertisment

FII PRIMA CARE AFLĂ

...tot ce trebuie să știe o femeie specială, ca tine

Abonează-te la newsletterul Unica și primești imediat un e-book GRATUIT
cu tendințele de toamnă-iarnă 2017-2018 în modă și frumusețe!

Vă recomandăm: