Un român zboară pentru bolnavii de scleroză multiplă

De Erika Chivu pe 14 septembrie 2010

Campania „Fly for MS”, iniţiată de un român stabilit în SUA, vine în sprijinul bolnavilor de scleroză multiplă, atrăgând atenţia asupra acestei afecţiuni.
Plecat în SUA în 1995 pentru un masterat în IT, Andrei Floroiu a devenit un om de afaceri prosper peste ocean şi prin intermediul muncii sale a ajuns să cunoască problemele bolnavilor de scleroză multiplă (SM) – o boală neurologică incurabilă ce provoacă dizabilităţi fizice şi psihice.

Pentru a atrage atenţia asupra bolii, bărbatul de 38 de ani organizează un maraton aviatic de 47.000 de kilometri, în 30 de ţări.

Cu avionul Cesna personal, Andrei Floroiu va transporta gratuit bolnavii de SM de la domiciliu până la centrele medicale sau invers. El lucrează împreună cu 12 voluntari care ţin legătura cu 30 de ONG-uri ce luptă împotriva sclerozei multiple. Împreună cu fiecare astfel de organizaţie, vluntarii identifică bolnavii care au nevoie de transport gratuit.

În România, proiectul beneficiază de ajutorul Societăţii de Scleroză Multiplă, cu sediul în Oradea. Luna aceasta, „Fly for MS” va ajunge şi în SUA, Islanda, Groenlanda, Turcia, Israel şi multe alte ţări.  

Pe lângă faptul că oferă transport gratuit bolnavilor de SM, campania „Fly for MS” va strânge bani pentru cei care au nevoie de sprijin financiar.

Puteţi dona 2 Euro prin trimiterea unui SMS la numărul 890 în reţeaua Vodafone, Orange, şi Cosmote (nu se percepe TVA). Servicii oferite gratuit de Vodafone, Orange şi Cosmote. Număr alocat pentru perioada 10 – 29 septembrie.

Foto: Shutterstock

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"