Rita Mureşan

De Corina Buhagiar pe 23 noiembrie 2009

Rita Andreea (Onişcă) Mureşan s-a născut la 23 noiembrie 1972, la Breaza, judeţul Câmpina. Este o cunoscută creatoare de modă din România. Are o adevărată pasiune pentru rochiile de mireasă şi îndrăgeşte…
culoarea roşu, care nu lipseşte niciodată din colecţiile sale. În 1993 primea titlul de Miss România Top Model şi îşi începea colaborarea cu firme din elita modei internaţionale. Cinci ani mai târziu îşi deschidea propria sa casă de modă „Rebecca Rita”, iar după alţi doi ani primul magazin. În sezonul 2003-2004, Rita lansează un nou brand care îi va putra numele. Colecţiile semnate de ea se remarcă prin stilul neo-romantic, adaptat vieţii active, citadine.

Rita a fost căsătorită timp de 12 ani cu omul de afaceri Nelu Mureşan cu care are două fetiţe, Rebecca şi Gloria. În 2007 au divorţat din cauza relaţiei care se răcise, dar îşi cresc în continuare fetiţele împreună.

Rita a apărut şi în emisiuni de televiziune cum ar fi „Alegerea Ritei” sau „Dansez pentru tine”. Despre munca sa, ea spune: „Eu creez doar ceea ce îmi place în primul rând mie. Respect linia tendinţelor, dar nu sunt o adeptă a liniilor apreciate si preluate de către ceilalţi designeri. Stilul meu este altul. Criticii spun despre mine că sunt o romantică. Poate unii spun că nu mă înscriu în tipare. Mie îmi place să îmbrac femeile cu forme. Eu însămi nu am fost niciodată un manechin filiform.”

Foto: Mediafax

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"