Ridurile se transmit de la mamă la fiică

De Andra Pecingina pe 04 noiembrie 2009

Vrei să ştii cum vei arăta la o vârstă înaintată? Cercetătorii americani spun că trebuie doar să o priveşti pe mama ta şi vei vedea unde şi cum vor apărea ridurile pe faţa ta.
Un studiu efectuat recent în SUA ne arată faptul că fiicele tind să îmbătrânească în acelaşi fel ca mamele lor.

Pe măsură ce trăsăturile se schimbă în cursul vieţii unei femei, modificările pielii pot fi observate şi pe bază ereditară.

Chirurgii plasticieni au folosit sisteme de modelare 3D şi software de imagistică facială pentru a studia procesul de îmbătrânire la femei, în special cel de apariţie a ridurilor.

Acestea au demonstrat faptul că feţele fiicelor tind să urmeze exact tiparul în care pielea mamelor pierde din elasticitate.

Mai exact, atunci când la mamă apar riduri şi pierdere a volumului pielii în jurul ochilor, acelaşi lucru se va întâmpla şi în cazul fiicei, la aproximativ aceeaşi vârstă, în jurul a 30 de ani.

De ce este asta o veste bună? Pentru că astfel vei fi pregătită pentru următoarea perioadă din viaţa ta, doar urmărind procesul de îmbătrânire al mamei tale!

Zonele în care mama îşi arată vârsta vor fi şi zonele feţei tale cărora trebuie să le acorzi ceva mai multă atenţie pentru a încetini trecerea timpului!

Cercetarea amintită s-a realizat pe o serie de 10 perechi mamă-fiică, pe măsura îmbătrânirii de la 15 la 90 de ani, pentru a măsura schimbările trăsăturilor de-a lungul timpului, de o echipă de cercetători din cadrul Centrului Medical Universitar Loma Linda din California şi apoi publicat de către Asociaţia Americană a Chirurgilor Plasticieni.

Foto: Northfoto

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"