Ricky Martin

De Corina Buhagiar pe 23 decembrie 2009

Născut pe 24 decembrie 1971 în Puerto Rico, cu numele Enrique Martin Morales, primul din cei cinci copii ai familiei. Kike, cum îi ziceau cei din familie, a câştigat un concurs
 de frumuseţe pentru bebeluşi. La 6 ani îl anunţa pe tatăl său că doreşte să devină artist. Apare în reclame, ia lecţii de dicţie şi canto. În 1984 era membru al formaţiei Menudo, cea mai bine vândută formaţie latino din istoria muzicii. A jucat şi teatru, pe scenaă sau în telenovela mexicană „Alcazar una estrella”.

Cu ajutorul Sony Music lansează primul său album solo în 1992, cu numele Ricky Martin. Are un succes neaşteptat, fiind unul dintre cei mai buni artişti debutanţi ai ultimilor 10 ani.

Joacă în spectacole şi soap-opera. Un accident de motocicletă şi unul de avion din care iese aproape nevătămat îl fac să aprecieze viaţa mai mult. Lansează în 1995 al treilea album care conţine hitul „Maria”, nr. 1 în peste 20 de ţări. O dată cu lansarea albumelor în limba engleză, celebritatea lui a cunoscut o nouă expansiune.

S-a implicat de asemenea în acte de caritate, privind combaterea AIDS sau traficul de persoane. În 2003 a susţinut un recital şi în România, în cadru Cerbului de Aur de la Braşov.

Foto: Mediafax

Melania Medeleanu este însărcinată. Fosta prezentatoare TV a făcut prima declarație

Melania Medeleanu este însărcinată. Fosta prezentatoare TV a făcut prima declarație