Reţete: Tiramisu cu piure de castane

De Libertatea pentru femei pe 21 iunie 2013

Italienii spun la ei acasa „tiramisù”, adica „trage-ma în sus”. Succesul mondial al reţetei vine atât din gust, cât si pentru ca se prepara repede si se consuma la fel. Alege si tu din aceste reţete.

Tiramisu cu piure de castane

Ingrediente:
200 g biscuiţi digestivi  2 gălbenuşuri  100 g zahăr pudră  3 linguri lichior de nuci  250 g mascarpone  150 g piure de castane decongelat  250 ml frişcă lichidă  100 g cacao
Cum se prepară:
1. Două linguri de lichior se subţiază cu apa şi apoi se umezesc biscuiţii, care se farâmiţează cu mâna şi se pun pe fundul unor cupe.
2. La bain-marie, se freacă gălbenuşurile cu 50 g zahăr. Se adauga o lingura cu lichior, amestecând continuu 5 minute. Se scoate de la bain-marie si se continua amestecarea pentru a se raci.
3. Piureul de castane şi 125 g mascarpone se mixeaza si apoi se amesteca cu crema de galbenus. Restul de mascarpone se bate cu 50 g zahar si frisca lichida.
4. Peste biscuiţi se pune un strat de crema de castane, dupa gust, se mai presara biscuiţi si apoi se pune crema de frisca.
5. Se da la rece pentru 2 ore si se serveşte presarat cu cacao.

Andreea Berecleanu a dezvăluit care este secretul unei vieți de cuplu fericite

Andreea Berecleanu a dezvăluit care este secretul unei vieți de cuplu fericite