Reţete sănătoase pentru prânzul la serviciu

Te-ai săturat de fast food? Nu ştii ce să iei cu tine la serviciu, pentru pauza de masă? Comunitatea Unica.ro îţi sare în ajutor!
Am selectat pentru tine câteva sugestii rapide şi neceostisitoare de mâncăruri pe care le poţi prepara de cu seara. Le poţi lua cu tine într-o caserolă şi să le încălzeşti puţin (dacă e cazul) la microunde! Sunt mult mai sănătoase decât mâncarea de la restaurant şi au avantajul că au fost testate de către femei ocupate ca tine, dar care ţin cont de siluetă şi de sănătate!

Sandy

1. Salată de roşii, cu ceapă, ardei gras şi cubuleţe de brânză feta sau telemea.

2. Paste fierte cu sos de roşii (roşii tăiate felii, călite în puţin ulei, se adaugă un pic de sare, busuioc şi piper).

3. Păstăi scăzute cu usturoi

Ingrediente

800 gr păstăi galbene
8 căţei usturoi
1 linguriţă boia dulce
1/2 linguriţă piper
sare
1/4 legătură pătrunjel
2 fire mărar (opţional)
4 linguri ulei

Portii: 3

Preparare

Curăţă păstăile de capete şi rupe-le în 2-3 bucăti.
În uleiul încins adaugă 6 căţei de usturoi striviţi. Adaugă apoi păstăile şi continuă să căleşti încă 2-3 minute.
Acoperă păstăile cu 2 căni de apă, adaugă condimentele şi verdeţurile tocate mărunt. Pune capacul şi fierbe la foc mediu pentru cca 25-30 minute. Verifică-le să fie fierte după acest timp şi dacă nu sunt gata le mai laţi la fiert cu capac.
Adaugă restul de 2 căţei de usturoi striviţi şi fierbe totul încă 5 minute fără capac, să scadă sosul de pe păstăi.
Se serveşte cu pâine prăjită sau ca garnitură.

4. Unt aromat: Se foloseşte unt de la temperatura camerei. Se amestecă cu ce îţi place (sugestie: 2-3 fire patrunjel, 2-3 fire cimbru, 2-3 fire rozmarin). Amestecă bine si pune-l din nou în frigider. Merge de minune cu cartofi natur sau porumb copt.

Lilifee:

Tortilla cu brânză şi salată

Tortilla se face simplu şi repede, e un aluat din făină, ulei, sare, apă şi o linguriţă de praf de copt.
Cantităţile se calculează ochiometric, în funcţie de cât vrei sa mănânci. Aluatul se frământă până când rezultă un aluat neted şi omogen. Se întinde cu făcăleţul cât de subţire se poate, se taie în bucăţi pătrate cu latura de 15 cm aproximativ, dupa care se rumenesc pe o parte şi pe alta în tigaia de teflon încinsă.

Între două bucăţi de aluat se pun brânza telemea sau feta, salată de orice fel se întâmplă să ai în frigider, bacon prăjit şi roşii.

Se serveşte imediat.

Anemones:

Spaghete sau penne cu sos de ciuperci din plic:

Se fierb pastele,separat se pune o lingură de unt la tigaie (sau ulei), se amestecă cu o lingură de făină,se rumeneşte  uşor,se adaugă lapte (sau smântână), se formează un sos destul de dens.Se adauga piper şi pudră ROLLTON cu gust de ciuperci(are şi ceva ciuperci uscate prin ea, mărar,e destul de sărată).

Se amestecă pastele cu sosul, cât sunt calde.Se pot servi ca atare,sau ca garnitură.Stefanianane:

Bruschete rapide: pâine unsă cu unt, peste care se presară brânză şi şuncă, apoi se dau la cuptor până când se rumenesc.

foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Eva.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Culinar
Vă recomandăm: